Regia Autonoma de Transport  Timisoara pune la dispozitia persoanelor cu
dizabilitati numarul de telefon telverde 0800410415 in vederea programarii
in avans a accesului in mijloacele de transport
23.05.2018 - Devieri datorita lucrarilor la podul „Ștefan cel Mare”
Având în vedere începerea lucrărilor de reabilitare a podului „Ștefan cel Mare” de pe bd. General Ion Dragalina, Societatea de Transport Public Timișoara anunță modificarea traseelor liniilor de tramvai 1, 8 și 9.
Astfel, începând de mâine, 24.05.2018, liniile 1 și 8 nu vor mai circula de la Piața Mocioni către Gara de Nord, ci vor avea capătul de linie în bucla din Dâmbovița. De asemenea, tramvaiele de pe linia 9 vor reveni la vechiul traseu și anume, AEM - Dâmbovița și retur.
Publicul călător va putea folosi liniile de troleibuz 11, M11, 14, M14 și 18, precum și liniile de autobuz Expres 1 și Expres 3 + 3 pentru a se deplasa către și de la Gara de Nord.
23.05.2018 - Licitatie spatii comerciale
SOCIETATEA DE TRANSPORT PUBLIC TIMISOARA organizează in data de 25.05.2018 ora 12:00  la sediul  din b-dul Dambovita nr. 67 , sala de sedinţe, licitaţia publică cu plic inchis pentru închirierea următoarelor spaţii  cu destinaţie comercială:

1. Spații Str Intrarea Doinei nr. 2 – clădiri - 1531,2 mp + teren - 2800 mp
2. Str. Renașterii nr. 28 – terasa + 2 spații -  241 mp
3. Statie capat troleibuze pe str. Gh. Baritiu  - 6.6 mp
4. Statie capat troleibuze pe str. Gh. Baritiu  - 8.24 mp
5. Statie Calea Sagului – 9.63 mp
6. Statie Calea Sagului - 4.00 mp
7. Chiosc Calea Martirilor cu Str Martir Ioan Stanciu – 3.84 mp
8. Statie  Str.1 Mai- P-ta Timisoara 700 - 6.08 mp
9. Statie  capăt b-dul Dâmbovița int. str. Ion Barac – 10 mp


Data limită pentru depunerea ofertelor : 25.05.2018 ora 10:00  la sediul S.T.P Timisoara B-dul Dambovita, nr.67  , la  regisratura.
Mod de prezentare a ofertei:  plic inchis cu mentiunea “ A  NU  SE  DESCHIDE  ÎNAINTE  DE  DATA 25.05.2018 ,  ora 12:00 “ .
Documentele necesare pentru înscrierea la licitaţie pentru persoanele juridice si persoanele fizice autorizate sunt:
1. Dovada  achitarii documentatiei de licitatie – copie;
2. Dovada achitarii garantiei de participare - copie;

Pret documentatie: 30 lei

Relaţii suplimentare privind procurarea documentaţie şi condiţiile de participare se pot obţine la sediul societatii din B-dul Dâmbovița nr.67 , Serviciul Vânzări și Marketing sau la telefon  0740.046.696.
22.05.2018 - Activitatea de control
În săptămâna 14 - 20.05.2018, activitatea de control s-a desfășurat pe toate liniile de tramvai și pe liniile principale de autobuz și troleibuz.  Acțiunea a avut în vedere validarea tuturor titlurilor de călătorie, urmărirea gradului de încărcare a mijloacelor de transport în comun, funcționarea instalațiilor de climatizare, precum și starea validatoarelor.
În săptămâna precedentă, acțiunea de combatere a grupurilor de hoți din stații și din mijloacele de transport în comun a continuat. S-a descurajat accesul persoanelor care practicau cerșetoria, precum și a persoanelor care intenționau să circule fraudulos, acestea fiind coborâte din vehicule. În total au fost aplicate un număr de 26 de sancțiuni contravenționale.
  În săptămâna 21 - 27.05.2018, vom continua verificarea titlurilor de călătorie pe toate mijloacele de transport în comun și se va demara o campanie de conștientizare a călătorilor privind obligativitatea validării cardurilor indiferent de tipul de abonament sau gratuitate. De asemenea, rugăm publicul călător, în cazul în care observă validatoare nefuncționale să anunțe Dispeceratul Central, la numărul de telefon 0356 803 716, unde să specificați numărul vehiculului și sensul de deplasare al acestuia.
14.05.2018 - Activitatea de control
În săptămâna 07 - 13.05.2018, activitatea de control s-a desfășurat cu precădere pe liniile principale din cadrul rețelei de transport public. Acțiunea a avut în vedere validarea titlurilor de călătorie de către toți călătorii, inclusiv persoanele care beneficează de gratuitate.
În cadrul săptămânii trecute, agenții noștri de control au desfășurat  împreună cu membrii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Timiș o acțiune de prevenire a călătorilor de a nu deveni victime ale infracțiunii de furt din buzunare și genți. Acțiunea s-a desfășurat pe mijloacele de transport în comun unde au fost împărțite pliante, iar publicului călător li s-a recomandat păstrarea obiectelor de valoare în buzunarele interioare ale hainei, să fie atenți la celelalte persoane din jurul lor, iar gențile sau alte bagaje să fie închise și ținute sub observație.
În perioada 07 - 13.05.2018 au fost aplicate un număr de 34 de sancțiuni contravenționale și avertismente. Agenții noștri au urmărit, de asmenea și gradul de încărcare a mijloacelor de transport în comun, funcționarea instalațiilor de climatizare și starea validatoarelor.
La sesizarea călătorilor, în această săptămână, 14 - 20.05.2018, va continua acțiunea de combatere a grupurilor de hoți din stații și din mijloacele de transport, a persoanelor care practică cerșetoria, precum și descurajarea persoanelor care intenționează să circule fraudulos.
https://thecolorrun.com/wp-content/uploads/2018-home-video-logo.png
04.05.2018 - Devieri temporare
Societatea de Transport Public Timișoara anunță că mâine, 05.05.2018, având în vedere evenimentul sportiv „The Color Run”, troleibuzele de pe linia 16 vor circula deviat pe ambele sensuri. Astfel, mâine, între ora 14:00 - 20:00, traseul pe care vor circula troleibuzele va fi următorul: de la str. Cluj pe str. Michelangelo - bd. I. C. Brătianu, str. Grozăvescu - str. Mihai Eminescu - str. Michelangelo - str. Cluj.
04.05.2018 - Activitatea de control
Săptămâna aceasta activitatea de control s-a desfășurat cu precădere pe liniile de autobuz 33 și 33barat, liniile de tamvai și liniile de troleibuz 15 și 16. Au fost aplicate un număr de 29 de sancțiuni contravenționale, persoanele respective fiind coborâte din mijlocul de transport.
La solicitările călătorilor venite la Dispeceratul central al STPT privind mirosul neplăcut din mijloacele de transport, au fost identificate 7 persoane fără adăpost, care au creat acest disconfort.
În săptămâna 07.05. - 13.05.2018 pe lângă activitatea de control, agenții vor avea în vedere aglomerația din mijloacele de transport, precum și funcționarea validatoarelor. De asemenea, se va urmări funcționarea corectă a sistemelor de climatizare, în special pe liniile de autobuz și troleibuz. 
30.04.2018 - Noi tarife pentru bilete si abonamente
Societatea de Transport Public Timișoara anunță că începând cu data de 01.05.2018 vor intra în vigoare noile tarife stabilite conform HCL 151/03.04.2018. Astfel, modificările aduse tarifelor practicate de STPT constă în:
-  eliminarea reducerii de 20% pentru cetățenii din Timișoara,
- eliminarea titlurilor tarifare de 2 linii,
- eliminarea titlurilor de călătorie valabile 5 zile,
- eliminarea titlurilor de călătorie valabile 15 zile,
- eliminarea titlurilor de călătorie de 1 linie și 2 linii pentru agenții economici, atât pentru abonamentele nominalizate, cât și pentru cele nenominalizate.
De asemenea, prețul unui bilet pentru liniile urbane va avea același preț cu cel pentru liniile expres si anume, 2,5 lei.
Mâine, 01.05.2018, punctele de lucru vor fi închise, cu excepția celui din Piața 700.
Click aici pentru noile tarife
27.04.2018 - Activitatea de control
Săptămâna aceasta activitatea de control s-a desfășurat cu precădere pe liniile expres, fiind aplicate un număr de 23 de sancțiuni contravenționale persoanelor care circulau fără titlu de călătorie valabil.
În săptămâna 29.04-06.05.2018 activitatea de control va cuprinde în special liniile de autobuz 33 și 33 barat, precum și toate liniile de tramvai. Dorim să reamintim călătorilor despre obligativitatea validării titlurilor de călătorie, precum și legitimarea la cererea organului constatator. În cazul refuzului de legitimare și de a coborî din mijlocul de transport în comun, agenții de control vor proceda la imobilizarea în stație a vehiculului și vor solicita sprijinul Jandarmeriei și Poliției Locale în vederea identificării și sancționării contravenientului. Pe lângă cele două modalități clasice de plată a călătoriei și anume bilet și abonament, pe cardul STPT mai poate fi activată și opțiunea de „portofel electronic”. Această opțiune reprezintă un număr de călătorii încărcate pe card similare unui număr de bilete pe suport de hârtie. Această opțiune este avantajoasă în cazul unor călătorii ocazionale, iar în momentul validării se consumă călătoria cu prețul corespunzător contravalorii grupului de transport din care face parte traseul: urban, expres sau metropolitan.
Nutrim speranța că împreună vom reuși să demonstrăm că suntem un oraș civilizat în care cea mai mare parte a călătorilor noștri dau dovadă de spirit civic având grijă de bunurile din mijloacele de transport și de curățenia din acestea. STPT urmărește îmbunătățirea continuă a calității servicilor oferite, sesizările dumneavoastră în scris sau telefonic fiind importante pentru noi în realizarea acestui obiectiv.
27.04.2018 - Modificari temporare ale traseului liniei 40
Datorită continuării lucrărilor la carosabilul de pe str. Popa Șapcă, Societatea de Transport Public Timișoara va modifica traseul liniei 40 de autobuz începând cu data de 30.04.2018. Astfel, de luni, traseul autobuzului va fi după cum urmează: str. Traian Grozăvescu – bd. I.C.Brătianu – str. Hector – Piața I.C. Brătianu (Punctele Cardinale) - str. Oituz – Calea Al. Ioan Cuza – Calea Sever Bocu – str. Divizia 9 Cavalerie – str. Aristide Demetriade – str. Frigului – str. Oravița – str. Sf. Apostoli Petru și Pavel – Calea Sever Bocu – str. Ep. V. Lăzărescu – Calea Aradului – Calea Al. Ioan Cuza – Piața Mărăști – str. Oituz – str. Martin Luther – bd. Proclamația de la Timișoara – bd. Revoluției 1989 – str. Mihai Eminescu – str. Traian Grozăvescu.
Stațiile vor fi comune cu celelalte mijloace de transport în comun de pe traseu.
20.04.2018 - Activitatea de control
Săptămâna aceasta, activitatea de control s-a desfășurat cu precădere pe liniile expres, însă nu au fost neglijate nici celelalte linii de transport în comun. În urma controalelor efectuate au fost identificate mai multe persoane care circulau fără titlu de călătorie, iar pe liniile de tramvai ce tranzitează zona centrală a orașului au fost identificate 3 persoane ce practicau cerșetoria (atașăm poze cu persoanele ce au fost coborâte din mijloacele de transport pe motiv că circulau fraudulos, practicau cerșetoria, deranjau ceilalți călători).
Echipele noastre de control au fost prezente într-un număr foarte mare pe mijloacele de transport care făceau obiectul sesizărilor călătorilor la dispeceratul STPT privind prezența unor cetățeni cunoscuți ca hoți de buzunare care acționau în special în zona Piața Traian - Piața 700.
În săptămâna 23.04. - 29.04.2018 acțiunile de control vor continua pe toate liniile de transport apelând și la sprijinul Poliției Locale, cu atât mai mult cu cât s-a observat apariția unui număr tot mai mare de persoane fără adăpost, persoane care prin comportamentul lor întăresc suspiciunea săvârșirii de infracțiuni pe mijloacele de transport.
Rugăm publicul călător să păstreze curățenia în mijloacele de transport și să sesizeze orice problemă legată de aceste aspecte la Dispeceratul Central al STPT la numărul de telefon 0356 803 716.
20.04.2018 -  Modificari temporare ale unor trasee
Datorită evenimentului sportiv „Timotion 2018” ce va avea loc în data de 22.04.2018, traseul anumitor mijloace de transport în comun va fi modificat. Astfel, între ora 06:30 și 17:00, la data menționată, autobuzele de pe liniile Expres 3, Expres 7 și Expres 8, precum și troleibuzul de pe linia 16 vor avea traseul modificat după cum urmează:
- linia Expres 3, sensul spre Gara de Nord de la sensul giratoriu de la Leonardo da Vinci va fi deviat pe str. Cluj - bv. Victor Babeș - str. Mihai Viteazu - splaiul Tudor Vladimirescu și continuare pe vechiul traseu,
- linia Expres 7 va circula deviat pe pod Train - bv. 16 decembrie 1989 - Catedrala Mitropolitană - bv. Regele Ferdinand - pod Mihai Viteazu - splaiul Tudor Vladimirescu și continuare pe vechiul traseu,
- linia Expres 8 va circula deviat pe sensul spre Calea Șagului, respectiv de la str. Iepurelui pe str. Ștefan cel Mare - bv. Eroilor - bv. Victor Babeș - bv. Mihai Viteazu - Piața Bălcescu și continuare pe vechiul traseu,
- linia 16 va circula deviat pe ambele sensuri de la str. Cluj pe str. Michelangelo - bv. I. C. Brătianu - str. Grozăvescu - bv. Mihai Eminescu - str. Michelangelo - str. Cluj
14.04.2018 - Activitati de control
În săptămâna 09.04-15.04.2018, activitatea de control s-a desfăşurat cu precădere pe liniile expres, precum și pe linia 40 de autobuz. Pe lângă verificarea titlurilor de călătorie, s-a avut ca scop și orientarea călătorilor către ușa din față pentru urcarea în mijloacele de transport în comun. În această perioadă au fost aplicate un număr de 29 de sancțiuni contravenționale. Agenții noștri de control au fost prezenți pe tot parcursul zilei în mijloacele de transport, astfel s-a avut în vedere descurajarea accesului persoanelor care intenționau să circule fraudulos, a persoanelor care practicau cerșetoria, precum și persoanele care circulau cu bagaje voluminoase deranjând ceilalți călători.
În săptămâna următoare, 16.04. - 22.04.2018, agenții de control își vor continua  activitatea pe liniile expres, precum și pe linia de autobuz 40, în vederea asigurării continuității eficenței controlului efectuat săptămâna precedentă. Se va avea în vedere și informarea călătorilor privind obligativitatea validării cardurilor indiferent de tipul de abonament sau gratuitate pentru îmbunătățirea unui transport eficient și civilizat pe liniile urbane ce deservesc publicul călător.
11.04.2018 - Selectie prealabila pentru membri C.A.
Consiliul Local al Municipiului Timisoara organizeaza: selectia prealabila in vederea desemnarii membrilor Consiliului de Administratie la STPT S.A. 
Cititi mai multe in documentul atasat
05.04.2018 - Activitati de control
În săptămâna 02.04-08.04.2018, activitatea de control s-a desfăşurat cu precădere pe linia de autobuz Expres 7, dar și pe liniile de transport care fac legătura cu marile centre comerciale. Pe lângă verificarea titlurilor de călătorie, s-a avut ca scop și orientarea călătorilor către ușa din față pentru urcarea în mijloacele de transport în comun. În această perioadă nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale, însă călătorii ce nu dețineau bilet sau abonament au fost coborâți din mijlocul de transport, întrerupându-le călătoria. Agenții noștri de control au fost prezenți pe tot parcursul zilei în mijloacele de transport, astfel s-a avut în vedere descurajarea accesului persoanelor care intenționau să circule fraudulos.
În săptămâna următoare, 09.04. - 15.04.2018, agenții de control își vor desfășura activitatea cu precădere pe liniile expres și troleibuz, precum și pe linia de autobuz 40. Se va avea în vedere efectuarea accesului călătorilor pe prima ușă, controlorii fiind prezenți pe aceste mijloace.
Dorim să reamintim publicului călător faptul că agenții de control și conducătorii auto și vatmanii nu comercializează titluri de călătorie. Lista punctelor de lucru S.T.P.T., precum și lista agenților economici de unde se pot cumpăra bilete se găsește pe site-ul nostru (http://www.ratt.ro/taxare/retea.htm).
Pe această cale, dorim să mulțumim Jandarmeriei pentru sprijinul oferit de fiecare dată când am solicitat acest lucru.
Societatea de Transport Public Timișoara vă dorește un Paște Fericit și călătorii plăcute!
05.04.2018 - Program de Paste
  În noaptea de Înviere, S.T.P.T. va prelungi programul principalelor linii de transport în comun și anume, 2, 7 şi 8 tramvaie, 14, 15 troleibuze şi 33, E7 autobuze. Acestea vor circula până la ora 3:30, cu staționare la capete de traseu între ora 00:00 și 1:30, în timpul slujbei religioase de Înviere.
       În perioada sărbătorilor Pascale, linia 33 barat va avea un program modificat. Astfel, în data de 7 aprilie 2018 ultima plecare de la Metro va fi la ora 18:58, iar duminică, în 08 aprilie, autobuzul nu va circula.
În a doua zi de Paşte, luni 09 aprilie, toate mijloacele de transport în comun vor circula conform programului de duminică.
De asemenea, în această perioadă va fi modificat și programul de funcționare la chioșcurile S.T.P.T. Vineri, 06.04.2018, programul va fi normal, sâmbătă orarul la punctele de lucru din Piața 700 și de la Muzeul de Transport „Corneliu Mikoosi” va fi de la ora 06:00 la 14:00, iar în prima și a doua zi de Paște toate chioșcurile de vânzare titluri de călătorie vor fi închise.
05.04.2018 - Relocare statie
Incepând de mâine, 06.04.2018, stația „Poliția Județeană Timiș”, sensul spre Arena Aqua, va fi relocată înainte de intersecția cu strada Academician Dimitrie Gusti, la o distanță de 100 de metri față de vechea locație.
30.03.2018 - Activitatea de control
 În săptămâna 26.03-30.03.2018, activitatea de control s-a desfăşurat cu precădere pe liniile metropolitane. Nu au fost înregistrate incidente, motiv pentru care dorim să mulţumim călătorilor care folosesc aceste mijloace de transport că au conştientizat importanţa validării titlurilor de călătorie prin opţiunea „portofel electronic” sau abonament.
        În săptămâna care urmează, 02.04-08.04.2018, agenţii de control îşi vor desfăşura activitatea în special pe linia de autobuz Expres 7, dar şi pe celelalte linii care fac legătura cu marile centre comerciale (Expres 1, Expres 2, autobuzele 33 şi 33 barat, troleibuzele 14 şi 17). Având în vedere că ne aflăm în preajma Sărbătorilor Pascale, se vor desfăşura acţiuni de prevenţie şi descurajare a săvârşirii de infracţiuni. Astfel, vom solicita şi ajutorul Jandarmeriei, precum şi a Poliţiei Locale pentru a ne sprijini în menţinerea siguranţei cetăţenilor.
30.03.2018 - Modificari temporare ale unor trasee
În vederea realizării unui serial de televiziune, HBO Europe va filma la sfârșitul acestei săptămâni în Municipiul Timișoara. Datorită acestui eveniment, Societatea de Transport Timișoara va modifica traseele unor linii de transport. Astfel, sâmbătă, în data de 31.03.2018, între ora 07:30 și 17:30, circulația se va închide pe bd. General Ion Dragalina, între str. Gării și bd. Regele Carol I, fiind afectate liniile 1, 8 și 9 de tramvai și linia 3/Expres 3 de autobuz. Modificările vor fi după cum urmează:
- liniile de tramvai 1 și 8 vor circula de la bd. Regele Carol I la Dâmbovița pe traseul bd. Regele Carol I - str. Preyer - str. Ion Barac - buclă Dâmbovița și retur,
- linia 9 de tramvai va întoarce în buclă Dâmbovița,
- linia de autobuz 3/Expres 3 va circula pe traseul obișnuit pe Splaiul Nicolae Titulescu - bd. General Ion Dragalina, iar la solicitarea Poliției Locale, pentru perioade scurte de timp, autobuzul va circula deviat pe sensul spre Gara de Nord pe Splaiul Nicolae Titulescu - str. Jiul - bd. Republicii, celălalt sens nu va fi modificat.
Legătura între Gara de Nord și traseele liniilor de tramvai 1, 8 și 9 se va face cu un autobuz care va avea următorul traseu: Piața Mocioni - bd. Regele Carol I (pe platforma liniei de tramvai) - bd. Iuliu Maniu - str. Pop de Băsești - str. Gării - bd. Republicii - Piața Regina Maria - bd. Republicii - str. Gării - str. Pop de Băsești - bd. Iuliu Maniu - bd. Regele Carol I (între str. Văcărescu și bd. General Ion Dragalina va circula pe platfoma liniei de tramvai - bd. General Ion Dragalina - bd. 16 Decembrie 1989 - sens giratoriu Mocioni).
Duminică, în data de 01.04.2018, între ora 07:30 și 17:30, circulația va fi închisă pe bd. 16 Decembrie 1989, str. Gheorghe Doja, Splaiul Tudor Vladimirescu și Pod Traian, urmând a fi modificate traseele liniilor 1, 2, 7 și 8 de tramvai, precum și liniile de autobuz 33, 33barat, Expres 3 și Expres 7. Astfel, modificările vor fi după cum urmează:
- liniile de tramvai 1 și 2 vor fi deviate de la Piața 700 pe str. Brediceanu - bd. Cetății - buclă Torontal și retur,
- linia 7 de tramvai va circula pe traseul buclă Dâmbovița - str. Ana Ipătescu - str. Victor Hugo - str. Drubeta - bd. Liviu Rebreanu - buclă AEM și retur,
- linia 8 va circula de la Gara de Nord - bd. General Ion Dragalina - bd. Regele Carol I - str. Preyer - str. Ion Barac - bd. Dâmbovița - bd. Liviu Rebreanu - buclă AEM și retur,
- liniile de autobuz 33, 33barat și Expres 7 vor întoarce în Piața Mocioni,
- linia de autobuz Expres 3 va circula deviat de la bd. Vasile Pârvan - str. 20 Decembrie 1989 - bd. Ferdinand I - bd. 16 Decembrie 1989 - Splaiul Nicolae Titulescu.
Legăturile între traseele descoperite vor fi asigurate cu microbuze pe următorul traseu: Banatim - 1 Decembrie 1918 - Piața Bălcescu - str. Ciprian Porumbescu - str. Brâncoveanu - bd. 16 Decembrie 1989 - Piața Mocioni - bd. Regele Carol I - bd. General Ion Dragalina - str. Brâncoveanu - str. Ciprian Porumbescu - Piața Bălcescu.
23.03.2018 - Modificari temporare ale unor trasee
Societatea de Transport Public Timișoara anunță modificări de trasee datorită oraganizării evenimentului sportiv Semimaratonul Internațional SportGuru Timișoara 21k.  Astfel, în data de 25.03.2018, între ora 08:00 și 15:00 anumite linii de tramvai, autobuz și troleibuz vor fi modificate după cum urmează:
- linia 1 va circula de la Gara de Nord prin Piața Maria - Piaţa Bălcescu - Banatim -Piaţa Traian - Piaţa Badea Cârţan - Gara de Est şi retur pe acelaşi traseu,
- linia 2 va circula din Dâmboviţa prin Piaţa Maria - Piaţa Bălcescu - Banatim - Piaţa Traian - Piaţa Badea Cârţan - Gara de Est şi retur pe acelaşi traseu,
- linia 4 va circula în Torontal - Str. Brediceanu - str. Nemoianu spre Catedrala Mitropolitană - Piaţa Maria - Piaţa Bălcescu - Banatim - AEM şi retur pe acelaşi traseu,
- linia 3/E3 va circula deviat de la Calea Martirilor pe Liviu Rebreanu - str. Brâncoveanu - Gara de Nord şi, în continuare, pe traseul normal,
- liniile E7, 33, 33b vor circula deviat de la str. 16 Decembrie pe podul Traian - bv. Regele Ferdinand - Piaţa Regina Maria și retur,
- linia E8 va circula deviat de pe str A. Şaguna pe str. St. O. Iosif - str. Ștefan cel Mare - AEM - bv. Liviu Rebreanu - C. Şagului - traseu normal - bv. L. Rebreanu - AEM - Stan Vidrighin - str. Ştefan cel Mare - str Şt. O. Iosif - str. A. Şaguna şi, în continuare, intră pe traseul normal,
- linia 16 va circula deviat de la str. Cluj pe traseul liniei 15.

Transportul pe traseul Gara de Est - Ştrand UMT - str. Gh. Adam - Piaţa General Economu - Calea Dorobanţilor - str. Andrei Şaguna - str. Mihalache - Piaţa Traian - str Dacilor - str. Mihail Kogălniceanu - Gara de Est va fi asigurat de autobuze.
23.03.2018 - Operatiuni control
În săptămâna 26.03. - 02.04.2018, agenții noștri de intervenție pază și ordine cu atribuțiuni de control își vor desfășura activitatea cu precădere pe liniile metropolitane. Pe această cale dorim să reamintim călătorilor faptul că pe mijloacele de transport metropolitane biletele de călătorie pe suport de hârtie nu sunt valabile. Călătoria se efectuează în baza abonamentelor specifice liniilor respective, precum și prin opțiunea de „portofel electronic”.
De asemenea, se va avea în vedere și linia de autobuz Expres 1. Pe lângă verificarea titlurilor de călătorie, agenții vor avea în vedere și gradul de încărcare, în special la orele de vârf, precum și respectarea graficului orar. Urcarea în mijloacele de transport în comun se face pe prima ușă pentru validarea atât a biletelor, cât și a abonamentelor.
 Echipele de intervenție STPT au ieșit încă din noaptea de 22.03.2018 pentru deszăpezirea traseelor și împrăștierea de material antiderapant în stații, activitatea de deszăpezire continuând și în dimineața de 23.03.2018. Rugăm călătorii să manifeste înțelegere față de posibilele întârzieri ale mijloacelor de transport în comun cauzate de condițiile meteorologice nefavorabile.
19.03.2018 - Statiile veloTm blocate temporar
Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, stațiile VeloTM de biciclete au fost blocate
16.03.2018 - Operatiuni control
În săptămâna 19.03. - 25.03.2018, agenții noștri de intervenție pază și ordine cu atribuțiuni de control vor avea în vedere, pe lângă verificarea titlurilor de călătorie și respectarea graficului orar, gradul de încărcare, modul de comportament al conducătorilor mijloacelor de transport în comun, funcționarea corespunzătoare a validatoarelor, curățenia, respectiv orice alt aspect ce poate cauza disconfort publicului călător.
Activitatea de control se va desfășura cu precădere pe liniile cu gradul de încărcare cel mai ridicat și pe liniile de la care provin cele mai multe sesizări de la călători. Astfel, liniile avute în vedere sunt liniile de autobuz Expres 2, Expres 8 și 33, liniile de tramvai 4, 8 și 9, precum și liniile de troleibuz 14, 15, 16 și 17.
De asemenea, dorim să reamintim utilizatorilor mijloacelor de transport în comun de obligativitatea și importanța validării călătoriei, de a avea o atitudine și un comportament civilizat față de ceilalți pasageri, de a păstra curățenia și integritatea bunurilor aflate în dotarea vehiculelor.
Dorim să mulțumim călătorilor de înțelegerea manifestată față de neplăcerile cauzate de întârzierile mijloacelor de transport și îi asigurăm că Societatea de Transport Public Timișoara depune toate eforturile pentru îmbunătățirea calității serviciilor oferite.
13.03.2018 - Modificare traseu linia 28
Datorită faptului că pe str. Țițeica s-a introdus sens unic de circulație, începând cu data de 14.03.2018 traseul autobuzelor de pe linia 28 se va modifica. Astfel, traseul va fi cel de bază, iar din Cartier Crișan va circula pe str. Vălișoara -  str. Țițeica - str. Ismail - str. Luncani - str. Vălișoara - str. Rozelor.
Stațiile din zona Cartier Crișan vor fi următoarele: o pereche de stații înainte de str. Țițeica (pe str. Vălișoara nr. 4), Gheorghe Țițeica (pe str. Ismail nr. 20), Ismail (pe str. Luncani nr. 73) și Luncani (pe str. Luncani nr. 7).
09.03.2018 - Prelungire traseu 33 barat
Datorită solicitărilor venite de la publicul călător, Societatea de Transport Public Timișoara va prelungi traseul liniei de autobuz 33 barat începând cu data de 10.03.2018 până la Catedrala Metropolitană.
Astfel, de la Piața Sinaia, autobuzele vor circula pe bd-ul 16 Decembrie 1989 - bd-ul Regele Ferdinand - Splaiul Tudor Vladimirescu - bd-ul 16 Decembrie 1989 și reintră pe traseul de bază. Pe traseul prelungit se vor folosi stațiile de la Catedrala Mitropolitană și cea de pe Pod Andrei Șaguna.
09.03.2018 - Actiuni de control
În urma acțiunii de control efectuat  pe liniile de transport public în săptămâna 23.02.2018-08.03.2018, agenții noștri de intervenție pază și ordine cu atribuțiuni de control au acordat 23 de sancțiuni contravenționale amenzi și avertismente. La două persoane a fost necesară intervenția Jandarmeriei, iar la percheziția corporală efectuată de către agentul jandarmeriei asupra unuia dintre ei s-a descoperit un box din categoria obiectelor periculoase.
De asemenea, dorim să informăm călătorii pe această cale faptul că pe liniile metropolitane bilete de călătorie pe suport de hârtie nu sunt valabile. Călătoria se efectuează în baza abonamentelor specifice liniilor respective, precum și prin opțiunea de „portofel electronic”.
În perioada 12.03.2018-18.03.2018 controlul se va efectua pe toate liniile de transport, cu precădere însă pe liniile de autobuz 33 și 33 barat, respectiv liniile de troleibuz 15 și 16.
05.03.2018 - Plata cu cardul in toate chioscurile STPT
În dorința de a eficientiza plata abonamentului, centrul de gratuități și abonamente din B-dul Dâmbovița, dar și toate punctele de reîncărcare titluri de călătorie au fost dotate cu P.O.S.-uri. Astfel, începând de mâine, 06.03.2018, titlurile de călătorie vor putea fi plătite și cu ajutorul cardului bancar.
23.02.2018 - Actiuni de control
Activităţile de control desfăşurate în perioada 12.02.2018 - 18.02.2018 s-au axat în principal pe constatarea şi sancţionarea călătorilor frauduloşi din mijloacele de transport. Astfel, controalele au vizat liniile de tramvai ce deservesc zona Piaţa Traian, Piaţa 700, Piaţa Maria şi Gara de Nord, precum şi traseul liniei de tramvai numărul 9.
        Au fost sancţionaţi cu amendă contravenţională un număr de 15 călători, iar în cazul a 5 persoane a fost necesară intervenţia oragnelor de Poliţie şi Jandarmerie pentru identificarea şi sancţionarea călătorilor aflaţi în stare avansată de ebrietate care adresau injurii şi ameninţări conducătorilor mijoacelor de transport.
         Pentru săptămâna 26.02.2018 - 04.03.2018, acţiunile se vor concentra pe interzicerea călătoriei în buclele de întoarcere a tramvaielor din zona Torontal, AEM şi Ciarda Roşie, iar pentru liniile de Expres 1, 2, 3, 4, 6, 7 şi 8, precum şi pentru liniile metropolitane, agenţii de intervenţie, pază şi ordine cu atribuţiuni de control vor efectua verificarea titlurilor de călătorie prin sistemul de acces control pe uşa de urcare faţă a mijlocului de transport.
       Reamintim tuturor călătorilor obligativitatea validării titlurilor de călătorie la urcarea în mijloacele de transport, această acţiune venind în sprijinul stabilirii graficelor de circulaţie care se configurează în funcţie de gradul de încărcarea a acestora. Pentru asigurarea unui transport civilizat, vă rugăm să păstraţi curăţenia, să nu degradaţi sau să vandalizaţi mijloacele de transport.
23.02.2018 - Devieri temporare
Sâmbătă, 24.02.2018, între ora 09:00 și 14:00, traseul autobuzului 40 și a liniilor de troleibuz 14 și M14 va fi modificat datorită manifestației sportive „Team Up and Run” organizată de clubul sportiv „Asociația Alergotura”.
Astfe, autobuzul de pe linia 40 va circula după cum urmează: str. Traian Grozăvescu - str. Hector - Piața I. C. Brătianu (Punctele Cardinale) - str. Oituz - str. Alexandru Ioan Cuza - Calea Aradului - str. Amurgului - Calea Sever Bocu - str. Divizia 9 Cavalerie - str. Aristide Demetriade - str. Frigului - str. Sfinții Apostolii Petru și Pavel - Calea Sever Bocu - str. Episcop V. Lăzărescu - Calea Aradului - str. Al. Ioan Cuza - Piața Mărăști - str. Oituz - str. Martin Luther - bvd. Proclamația de la Timișoara - bvd. Revoluției 1989 - str. Mihai Eminescu - str. Grozăvescu.
Traseul liniilor de troleibuz 14 și M14 pe sensul spre I. Ionescu de la Brad va fi modificat după cum urmează: din Piața Mărăști pe str. Alexandru Ioan Cuza - Calea Aradului - str. Amurgului - Calea Sever Bocu - vechiul traseu.
03.02.2018 - Controale
În urma controlului efectuat în săptămâna 29.01.2018-04.02.2018, agenții noștri de intervenție pază și ordine cu atribuțiuni de control au acordat 22 de sancțiuni contravenționale. De asemenea, călătorii au fost îndrumați către centrele de vânzare pentru reînoirea cardului și li s-au reamintit, cu precădere celor care dețin titluri gratuite, de obligativitatea validării titlurilor la urcarea în mijloacele de transport.
Agenții de intervenție au avut în vedere, pe lângă verificarea titlurilor de călătorie, strângerea gunoaielor și menținerea curățeniei în mijloacele de transport pentru asigurarea unei călătorii în condiții decente.
 Săptămâna următoare, din 05.02.2018 - 11.02.2018, controlorii vor avea în vedere următoarele linii de transport public: toate liniile metropolitane M11, M14, M22, M29, M35, M44, liniile de autobuz 33, 33B, 40, 13, 5, Expres 1, Expres 2, Expres 3,  Expres 6, Expres 7 și Expres 8, liniile de troleibuz 14, 15, 16, 17, 18, respectiv liniile de tramvai 1, 2, 4, 7, 8 și 9. 
Convocare   AGA
Se convoaca Adunarea Generala a Actionarilor pentru data de 15.02.2018. Vezi documentul aici
Alte documente legate de activitatea AGA, puteti descarca de aici
26.01.2018 - Rezultatul operatiunilor de control
Pentru a crește gradul de conștientizare asupra necesității achitării călătoriei, în săptămâna 22.01.2018-28.01.2018 procedura de control s-a bazat pe acțiuni preventive. Astfel, persoanele care nu aveau titluri de călătorie valabile au fost îndrumate către centrele de vânzare. De asemenea, li s-a reamintit tuturor călătorilor, cu precădere celor care dețin titluri gratuite, de obligativitatea validării cardurilor la urcarea in mijloacele de transport.
Agenții noștri de intervenție pază și ordine cu atribuțiuni de control, au reamintit călătorilor asupra interzicerii călătoriei în buclele de întoarcere a tramvaielor. De asemenea, la cererea publicului călător, au coborât din mijloacele de transport oamenii străzii pentru a asigura un transport sigur și decent
Săptămâna următoare, din 29.01.2018 - 04.02.2018, controlorii vor avea în vedere următoarele linii de transport public: toate liniile metropolitane M11, M14, M22, M29, M35, M44, liniile de autobuz 33, 33B, 40, 13, 5, Expres 1, Expres 2, Expres 3,  Expres 6, Expres 7 și Expres 8, liniile de troleibuz 15, 16, 17, 18, respectiv liniile de tramvai 1, 2, 4, 7, 8 și 9. 
23.01.2018 - Program de lucru
Mâine, 24.01.2018, programul de funcționare la toate punctele de lucru STPT va fi de la ora 08:00 la 16:00
19.01.2018 - Operatiuni de control
În urma controlului efectuat în săptămâna 15.01.2018-21.01.2018, agenții noștri de intervenție pază și ordine cu atribuțiuni de control au acordat 20 de sancțiuni. De asemenea, pentru asigurarea unui transport în siguranță și decent, aceștia au coborât oameni ai străzii care deranjau călătorii și au colectat mizeriile din mijloacele de transport în comun. Elevii și studenții au fost îndrumați către punctul nostru de lucru pentru activarea cardului și li s-a reamintit tuturor călătorilor, cu precădere celor care dețin titluri gratuite, de obligativitatea validării cardurilor la urcarea in mijloacele de transport.
Săptămâna următoare, din 22.01.2018 - 28.01.2018, controlorii vor avea în vedere următoarele linii de transport public: toate liniile metropolitane M11, M14, M22, M29, M35, M44, liniile de autobuz 33, 33B, 40, 5, Expres 1, Expres 2, Expres 3,  Expres 7 și Expres 8, liniile de troleibuz 15, 16, 17, 18, respectiv liniile de tramvai 1, 2, 4, 7, 8 și 9. 
18.01.2018 - Feedback catre primarul Timisoarei
Societatea de Transport Public Timișoara dorește să-și îmbunătățească serviciile oferite, iar pentru asta părerea ta este importantă pentru noi!
Îți poți exprima opinia simplu și rapid privind frecvența, punctualitatea, aglomerația, curățenia sau orice alt aspect ce consideri că ar trebui optimizat la transportul public chiar în timp ce călătorești. Astfel, accesând link-ul www.client.tips/timisoara sau scanând QR-codul de mai jos îți poți exprima mulțumirile sau nemulțumirile despre linia pe care te afli sau orice altă linie.
18.01.2018 - Se revine la traseul consacrat, pe liniile 14, M14 si E3.
Datorită finalizării lucrărilor pe Calea Sever Bocu, începând de mâine, 19.01.2018, troleibuzele de pe liniile 14 și M14 își vor relua vechiul traseu. Stațiile vor rămâne aceleași, cu mențiunea că stația de la Cimitirul Eroilor de pe Calea Aradului va fi mutată pe Calea Sever Bocu.
De asemenea, de sâmbătă, 20.01.2018, traseul liniei de autobuz Expres 3 va fi modificat. Astfel, de pe Calea Martirilor, autobuzul nu va mai circula pe străzile Gospodarilor, Muzicescu, Anișoara Odeanu și Mureș, noul traseu fiind Calea Martirilor - sens giratoriu (înainte de intrare în comuna Giroc) - Calea Martirilor.
Se va înființa o nouă stație după sensul giratoriu de pe Calea Martirilor, iar cea de pe str. Gospodarilor va fi desființată.
12.01.2018 - Activitati de control
 În perioada 15.01.2018 - 21.01.2018, odată cu începerea școlii, activitatea de control al agenților de intervenție pază și ordine din cadrul Societății de Transport Public Timișoara va fi intensificată. Se vor avea în vedere toate liniile metropolitane: M11, M14, M22, M29, M35, M44, precum și liniile de autobuz 33, 33B, 5, Expres 1, Expres 2, Expres 3,  Expres 7 și Expres 8, liniile de troleibuz 15 și 16, respectiv liniile de tramvai 1, 2, 4, 7, 8 și 9.
Pe această cale, readucem la cunoștința publicului călător faptul că centrul de gratuități abonamente și bilete s-a mutat pe bvd. Dâmbovița nr. 1-3 (la capătul liniei 2 de tramvai, lângă Centrul Alfa) având program de luni până vineri de la 08:00 la 16:00, iar la punctul de lucru din Piaţa 700 se vor putea înlocui cardurile pierdute sau defecte.
De asemenea, dorim să atragem atenția și asupra faptului că toți posesorii de carduri, inclusiv cei cu titlul de gratuitate, au obligația validării cardului conform HCL 371/2007.
05.01.2018 - Modificari ale traseului liniei 3
Datorită solicitărilor venite din partea beneficiarilor din zona Freidorf, Societatea de Transport Public Timișoara anunță faptul că începând cu data de 08.01.2018 linia 3 de autobuz își va modifica traseul. De la Gara de Nord autobuzul va circula pe același traseu până la Pasaj CFR de unde va fi deviat pe str. Ovidiu Cotruș - str. Wilhelm Tell - str. Paul Morand - sens giratoriu și retur pe același traseu. Circulația pe str. Polonă al autobuzului de pe linia 3 va fi anulată, aceasta fiind asigurată doar de autobuzele de pe linia Expres 7.
Pe noul traseu se va înființa o pereche de stații după intersecția străzilor Wilhelm Tell cu Paul Morand și o stație în zona sensului giratoriu.
30.12.2017 - Program special
In noaptea dintre ani, liniile principale de transport in comun vor avea programul prelungit. Astfel, liniile 2, 7 si 8 de tramvaie, 14, 15, 18 de troleibuze si liniile 33 si Expres 7 de autobuz vor circula pana la ora 02:00 dimineata. De asemenea, linia 33 barat va avea in data de 31 decembrie 2017 ultima cursa la 18:57 de la Metro, iar in prima zi din an nu va circula. La multi ani!
23.12.2017 - Communicate
În perioada sărbătorilor de iarnă, agenții noștri de intervenție pază și ordine cu atribuțiuni de control, pe lângă activitatea de control al titlurilor de călătorie, vor avea atenția îndreptată și asupra cerșetorilor și persoanelor fără adăpost pentru asigurarea unei călătorii în siguranță.
Rugăm pe această cale publicul călător să aibă atenție sporită asupra proprilor bunuri, iar în cazul în care sunt martorii unor situații deosebite, tentative de furt etc, să ceară sprijin agenților noștri sau să sune la Dispeceratul Central la numărul de telefon 0356/806 716.
 
În perioada sărbătorilor de iarnă, programul la punctele de lucru al S.T.P.T. va fi modificat. Astfel, în zilele de 25 şi 26 decembrie 2017, precum şi în zilele de 01 şi 02 ianuarie 2018, toate chioşcurile vor fi închise. În data de 24.12.2017 şi 31.12.2017 va fi deschis doar punctul de lucru din Piaţa 700 cu un program de la 08:00 la 16:00.
 De asemenea, vă comunicăm faptul că, începând cu luna ianuarie, punctul de lucru din Piaţa Bălcescu va fi închis în zilele de sâmbătă şi duminică, iar de luni până vineri va avea programul de la ora 06:00 la 21:30. Chioşcul de pe bvd. Take Ionescu nr. 83 va funcţiona de luni până vineri de la 06:00 la 21:30, sâmbăta de la 10:00 la 18:00, iar duminică va fi închis; cel de pe bvd. Dâmboviţa nr. 3 va funcţiona doar de luni până vineri de la 08:00 la 16:00, iar chioşcul din Piaţa 700 va avea program zilnic de la 06:00 la 21:30. Se vor putea înlocui cardurile pierdute sau defecte şi la punctul din Piaţa 700 sâmbăta şi duminica. 
 
Societatea de Transport Public Timişoara informează faptul că, azi, 22.12.2017, au fost puse petarde în coşul de gunoi. Deşeurile menajere şi coşul de gunoi au fost aruncate pe o rază de 10 metri, punând în pericol siguranţa călătorilor ce aşteptau în staţia de troleibuz din dreptul Muzeului de Transport Public Corneliu Miklosi. Deşeurile menaj
 Rugăm pe această cale publicul călător, în cazul în care este martorul unor situaţii ce pot pune în pericol siguranţa lor, să sune la Dispeceratul Central, la nr. de telefon 0356 806 716.
19.12.2017 - Statii noi pe liniile E4 si E6
Datorită solicitărilor venite din partea publicului călător și a societăților de pe Calea Torontalului, începând de mâine, 20.12.2017, se va înființa o nouă pereche de stații pentru linia de autobuz Expres 6. Stațiile se vor numi Vox - Park și vor fi amplasate după intersecția Calea Torontalului cu str. Felix.
De asemenea, se va înființa o pereche nouă de stații și la liniile de autobuz Expres 4 și Expres 4 barat pe str. Aeroport. Noile stații se vor numi Swoboda.
15.12.2017 - Noi actiuni de control
În perioada 18.12.2017 - 24.12.2017 agenții de intervenție pază și ordine cu atribuțiuni de control din cadrul Regiei Autonome de Transport Timişoara vor fi prezenți în mijloacele de transport în comun pentru desfășurarea activității de control. Se vor avea în vedere toate liniile metropolitane: M11, M14, M22, M29, M35, M44, precum și liniile de autobuz 33, 33B, 40, 13, 5, Expres 1, Expres 7, Expres 8, liniile de troleibuz 14, 17, 18, respectiv liniile de tramvai 1, 2, 4, 7, 8 și 9. Pe lângă activitatea de control al titlurilor de călătorie, agenții vor avea atenția îndreptată și asupra cerșetorilor și persoanelor fără adăpost pentru asigurarea unei călătorii în siguranță.
Rugăm pe această cale publicul călător să aibă atenție sporită asupra proprilor bunuri, iar în cazul în care sunt martorii unor situații deosebite, tentative de furt etc, să ceară sprijin agenților noștri sau să sune la Dispeceratul Central la numărul de telefon 0356/806 716.
06.12.2017 - Mutarea punctului de lucru din Take Ionescu
Regia Autonomă de Transport Timișoara anunță că începând cu data de 07.12.2017, punctul de lucru de pe bvd. Take Ionescu nr. 56 se va muta.
Astfel, de joi centrul de gratuități abonamente și bilete, agenți economici, precum și facturarea se vor muta pe bvd. Dâmbovița nr. 1-3 cu programul de funcționare de luni până duminică de la 06:00 la 22:00.
06.12.2017 - Linia 40 revine pe vechiul traseu
De mâine, 07 decembrie 2017, autobuzele de pe linia 40 vor reveni pe traseul vechi prin Pasajul Popa Șapcă
04.12.2017 - Se retrag bicicletele VeloTm
Având în vedere conditiile meteo, bicicletele din cadrul sistemului VeloTM vor fi retrase din oras
02.12.2017 - Trafic afectat de un incident
Regia Autonomă de Transport Timișoara anunță că, din cauza unui incident petrecut în seara zilei de 02.12.2017, graficul de circulație al liniei Expres 7 a fost decalat cu aproximativ 2 ore.
Astăzi, la ora 18:55, atât un autobuz de pe linia Expres 7, cât și călătorii care urcau au fost loviți cu ouă de către un grup de persoane neidentificat în prezent. Incidentul s-a repetat și cu al doilea autobuz care a plecat de la Fabrica de Zahăr, iar la ora 19:15 a fost lovit și șoferul de pe linia Expres 3.
Linia Expres 3 a putut să-și reia traseul. Însă cele 2 autobuze de pe linia Expres 7 au fost retrase în garaj pentru igienizare. A fost anunțată și poliția, aceasta fiind la fața locului pentru cercetări.
În momentul de față se lucrează la reglarea graficului liniei Expres 7, primul autobuz având plecarea la 20:15 de la Poșta Mare. (Traian Grozavescu)
30.11.2017 - Program special
   Cu ocazia sărbătorilor de la final de săptămână, Regia Autonomă de Transport Timișoara anunță modificarea programului de funcționare la punctele de vânzare titluri de călătorie.
Astfel, în data de 30 noiembrie 2017 toate chioșcurile vor fi închise, iar de Ziua Națională vor funcționa doar cele din Piața Nicolae Bălcescu, Piața 700 și pe bvd. Take Ionescu nr. 56.
De asemenea, începând cu data de 03.12.2017, chioșcul din Piața 700 va fi deschis și sâmbăta și duminica de la ora 06:00 la ora 21:30.
În zilele de 30.11.2017 și 01.12.2017, mijloacele de transport în comun vor circula conform programului de duminică
24.11.2017 - Actiuni de control in perioada 27.11.2017 - 03.12.2017
          În perioada 27.11.2017 - 03.12.2017, în intervalul orar 06:00 - 24:00, Regia Autonomă de Transport Timişoara, prin agenţii de intervenţie, pază şi ordine, cu atribuţiuni de control,  continua acţiunile demarate săptămâna trecută, pe următoarele linii de transport în comun: liniile metropolitane M11, M14, M22, M29, M35, M44; liniile Expres 1, 2, 3, 7, 8; liniile de troleibuze 14, 15, 16; liniile de autobuz 5, 33, 33 barat; liniile de tramvai 1, 2,  4, 7,  8, 9.
         În urma controalelor efectuate în perioada 20 - 24.11.2017, s-au înregistrat 34 sancţiuni contravenţionale, 3 situaţii de refuz prezentare acte de identitate. Astfel, mijloacele de transport (linia 4 tramvai, troleibuz linia 15 şi linia metropolitană M11) au avut întârzieri faţă de graficul normal. Reamintim tuturor călătorilor, inclusiv beneficiarilor de reduceri şi gratuităţi, că au obligaţia validării cardurilor la fiecare urcare în mijloacele de transport. Conform Hotărârii Consiliului Local nr.244/20.12.2016, toţi utilizatorii de titluri nominale pe card au obligaţia prezentării la control, odată cu cardul, a documentului de identitate în original. Nevalidarea cardurilor încărcate de R.A.T.T., neprezentarea carnetului de elev semnat la zi, neprezentarea documentului de identitate sau călătoria cu titlul altei persoane decât titularul, se sancţionează similar călătoriei fără titlu de călătorie valabil, aplicându-se sancţiunile prevăzute de Hotărârile de Consiliu Local şi prevederile legale.
         Atragem atenţia călătorilor ca în perioada premergătoare sărbatorilor de iarnă să aibă atenţie sportită pentru lucrurile personale la călătoria cu mijloacele de transport în comun. De asemenea, mulţumim călătorilor pentru sprijinul acordat agenţilor de intervenţie, pază şi ordine, cu atribuţiuni de control care au desfăşurat  activitatea săptămâna anterioară.
20.11.2017 - Actiuni de control
În perioada 20.11.2017-25.11.2017, în intervalul orar 06:00 - 24:00, Regia Autonomă de Transport Timişoara, prin agenţii de intervenţie, pază şi ordine, cu atribuţiuni de control,  va organiza acţiuni de control intense pe următoarele linii de transport în comun: liniile metropolitane M11, M14, M35, M44; liniile Expres 1, 6, 7, 8; liniile de troleibuze 14, 17, 18; liniile de autobuz 5, 13, 22, 29, 33, 33 barat, 40; liniile de tramvai 1, 2,  4, 7, 8, 9, 10.
         Reamintim tuturor călătorilor, inclusiv beneficiarilor de reduceri şi gratuităţi, că au obligaţia validării cardurilor la fiecare urcare în mijloacele de transport. Conform Hotărârii Consiliului Local nr.244/20.12.2016, toţi utilizatorii de titluri nominale pe card au obligaţia prezentării la control, odată cu cardul, a documentului de identitate în original. Nevalidarea cardurilor încărcate de R.A.T.T., neprezentarea carnetului de elev semnat la zi, neprezentarea documentului de identitate sau călătoria cu titlul altei persoane decât titularul, se sancţionează similar călătoriei fără titlu de călătorie valabil, aplicându-se sancţiunile prevăzute de Hotărârile de Consiliu Local şi prevederile legale. Refuzul nejustificat de a prezenta documentul de identitate/cardul atrage după sine necesitatea solicitării intervenţiei a organelor abilitate (Poliţie, Jandarmerie). În aceste condiţii, mijloacele de transport rămân blocate până la terminarea controlului şi sancţionarea contravenienţilor, determinînd întârzieri faţă de graficul normal al mijlocului de transport.
15.11.2017 - Expresul 1 revine pe vechiul traseu
Începând cu data de 16.11.2017,  linia Expres 1 îşi va relua vechiul traseu: Pod Calea Şagului - Shopping City - Veteranilor - Liviu Rebreanu - I.Maniu - Regele Carol - Pop de Baseşti  - Gara de Nord - Circumvalaţiunii - Consiliul Europei - Miresei - Liege(Torontalului) - Liege(Aradului) - Institutul Agronomic - Giraţie Aradului.
08.11.2017 - Suspendarea circulatiei pe linia 23
Datorită lucrărilor pe strada Surorile Martir Caceu, începând de astăzi, linia 23 se suspendă.
31.10.2017 - Modificari ale liniei 5
Traseul liniei 5 va fi modificat începând cu data de 01.11.2017, urmând de asemenea ca autobuzele să fie înlocuite cu microbuze. Astfel, noul traseu va fi: capăt Ronaț - Calea Bogdăneștilor - strada Coriolan Brediceanu - strada Gheorghe Dima - sens giratoriu Piața 700 și retur pe același traseu.
Stațiile vor fi comune cu cele ale fostei linii 5 de tramvai, cu mențiunea că la Balta Verde, sensul spre Piața 700, stația va fi după  intersecția cu bvd. Cetății.
27.10.2017 - Devieri temporare
Ca urmare a desfășurării evenimentului sportiv „Timișoara City Marathon”, în data de 29.10.2017, între orele 08:30 - 14:00, circulația liniilor de transport în comun 16, Expres 3, Expres 7 și Expres 8 va fi deviată după cum urmează:
Linia Expres 3, pe sensul Apicultorilor - Gara de Nord, va circula deviat de la Apicultorilor pe Calea Martirilor - str. Cluj - bvd. Victor Babeș - bvd. Mihai Viteazu - spl. Tudor Vladimirescu - spl. Nicolae Titulescu - Gara de Nord. Pe sensul Gara de Nord - Apicultorilor, va circula pe traseul obișnuit, respectiv bvd. Republicii, bvd. Regele Ferdinand - bvd. Vasile Pârvan - str. Cluj - Calea Martirilor.
Linia Expres 7 va circula deviat pe pod Traian - bvd. 16 Decembrie 1989 - Catedrala Mitropolitană - bvd. Regele Ferdinand - pod Andrei Șaguna - spl. Tudor Vladimirescu.
Linia Expres 8 va circula deviat pe sensul Plopi - Calea Șagului, de la str. Andrei Șaguna pe str. Șt. O. Iosif - str. Ștefan cel Mare - bvd. Eroilor - bvd. Victor Babeș - bvd. Mihai Viteazu - Piața Bălcescu. Pe sensul Calea Șagului - Plopi, va circula pe traseul obișnuit, respectiv pe bvd. Mihai Viteazu - bvd. Vasile Pârvan - bvd. Corneliu Coposu - str. Pestalozzi - str. Andrei Șaguna.
Linia 16 de troleibuz va circula deviat pe ambele sensuri de la str. Cluj pe str. Michelangelo - bvd. I. C. Brătianu - Traian Grozăvescu și retur.
21.10.2017 - Prelungirea liniei 5
Traseul liniei 5 va fi modificat începând cu data de 21.10.2017, acesta fiind prelungit până în zona Piața 700. Astfel, microbuzele vor fi înlocuite cu autobuze și vor avea următorul traseu: capăt Ronaț - Calea Bogdăneștilor - strada Coriolan Bredicianu - Piața 700 - strada Gheorghe Dima - strada Gheorghe Lazăr - Calea Circumvalațiunii - strada Coriolan Bredicianu - Calea Bogdăneștilor - strada Taborului - strada Semicerc - strada Dunărea - capăt Ronaț. Circulația autobuzelor pe tronsonul strada Macilor - strada Mircea cel Bătrân - bulevardul Cetății se suspendă.
Pe lângă stațiile deja existente, se vor mai înființa următoarele 3: Piața 700 (în stația de tramvai, sensul spre Piața Libertății), la Adam Muller-Guttenbrunn (pe strada Gheorghe Lazăr) și stația Gheorghe Lazăr (pe Calea Circumvalațiunii, în dreptul super-marketului Penny).
29.09.2017 - Modificarea traseului liniei 23
În vederea unei mai bune deserviri a călătorilor, începând cu data de 02.10.2017 traseul liniei 23 va fi modificat. Astfel, microbuzul va circula și prin zona centrală, având următorul traseu: Calea Buziașului - strada Traian Simu - strada Nicolae D. Cocea - strada Martir Constantin Radu - Calea Urseni - strada Gavril Musicescu - strada Profesor Mircea Neamțu - strada Victor Gaga - bulevardul Sudului - strada Cerna - strada Podeanu - Aleea F.C. Ripensia - Piața Leonardo da Vinci - strada Cluj - strada Arieș - strada Surorile Martir Caceu - strada Cerna - bulevardul Sudului - strada Mareșal C. Prezan - strada Eduard Pamfil - strada Profesor Mircea Neamțu - strada Gavril Musicescu - Calea Urseni - strada Martir Constantin Radu - strada Nicolae D. Cocea - strada Traian Simu - Calea Buziașului.
În urma modificărilor, stațiile vor fi următoarele: Magnoliei, N. Cocea, Martir C. Radu, Dimitrie Dincu, Uzina de apă Urseni, Tosca, Prof. Mircea Neamțu, bulevardul Sudului, Cvartalul Sudului, Liceul Sportiv, Sala Olimpia, Complex Studențesc, strada Cluj, Liceul Sportiv, Hotel Lido.
26.09.2017 - Liniile 1 si 2 revin pe traseul obisnuit
Incepand de maine, 27.09.2017, tramvaiele de pe linia 1 si 2 isi vor relua traseul obisnuit.
19.09.2017 - Linia 7 revine pe traseul obisnuit
RATT anunță că începând de mâine, 20.09.2017, linia 7 își va relua traseul obișnuit cu tramvaie
18.09.2017 - Comunicat de presa
Ca urmare a fenomenelor meteorologice deosebite din data 17.09.2017, Regia Autonomă de Transport Timişoara a intervenit de urgenţă pentru repunerea în funcţiune a transportului public, la ora actuală mijloacele de transport circulând normal.
 În noaptea zilei de 17.09.2017, R.A.T.T. a intervenit cu utilaje şi echipe pentru deblocarea liniilor de tramvai de la Gara de Nord, strada Preyer, bulevardul Dâmboviţa, pe întregul traseu al liniei 9, strada Ştefan cel Mare, Catedrala Mitropolitană şi la depoul de tramvaie, unde din cauza acoperişurilor de la societăţile private din apropiere,  30% din liniile de contact au fost avariate.
 În cursul zilei de astăzi, echipele de intervenţie R.A.T.T. vor lucra pentru punerea în funcţiune a liniilor de troleibuze distruse ca urmare a copacilor şi acoperişurilor căzute pe acestea. În prezent troleibuzele circulă pe autonomie (diesel), pe traseul normal. Cu excepţia liniei 4, pe tronsonul Ciarda Roşie - AEM, toate tramvaiele circulă normal. De asemenea, echipele de intervenţie s-au deplasat la ieşirea din oraş de pe Calea Lugojului, pe traseul liniei M11.
 Autobuzele sunt scoase în traseu în număr redus din cauza asigurării programului de transport pe traseele de tramvai (cum este linia 5 tramvai cu microbuze, linia 7 tramvai cu autobuz şi linia 2b cu autobuz) ca urmare a lucrărilor de infrastructură rutieră desfăşurate de Primăria Municipiului Timişoara în oraş.
 De asemenea, din cauza distrugerilor şi a lipsei de comunicaţie între staţiile VeloTM şi Dispeceratul central cauzate de condiţiile meteo extreme din seara zilei de 17 septembrie, 14
dintr-un total de 34 de staţii VeloTM sunt offline. S-a intervenit la operatorul  care asigură comunicaţiile, în cel mai scurt timp staţiile fiind din nou funcţionale.
 R.A.T.T. transmite faptul că, din cauza personalului redus de la secţia de autobuze, începând cu data de 19.09.2017, pentu a se asigura cu prioritate traseele urbane şi metropolitane cu autobuz şi a circulaţiei pe liniile de tramvai suspendate, cursele de convenţie se vor suspenda până la terminarea lucrărilor la infrastructură şi revenirea curselor pe traseele obişnuite.
 Ne cerem scuze pentru cei care au solicitat curse de convenţie şi pe care nu le vom mai putea onora începând de mâine, 19 septembrie 2017.
08.09.2017 - Modificari temporare pe linia 7
Ca urmare a lucrărilor de asfaltare la intersecția dintre Calea Șagului cu strada Ana Ipătescu și a lucrărilor la linia cale tramvai, traseul liniei 7 va fi modificat și înlocuit pe o anumită porțiune cu autobuze, începând cu data de 09.09.2017.
Astfel, traseul autobuzului va fi: buclă Dâmbovița - bulevardul Dâmbovița - bulevardul Liviu Rebreanu - Calea Șagului - strada Ana Ipătescu - strada Victor Hugo - strada Aluniș - strada Ivan Petrovici Pavlov - strada Drubeta - strada Independenței - buclă Piața Bălcescu și retur.
Stațiile în care va opri vor fi: buclă Piața Bălcescu (comună cu stația pentru autobuzul Expres 8) - Memorandului - Drubeta - Lidia - Mureș - Pavlov - Progresul - Emil Zola - Izlaz - Chișodei - Veteranilor (înainte de Calea Șagului) - Liviu Rebreanu (după intersecția Calea Șagului cu bulevardul Liviu Rebreanu) - Transilvania (înainte de strada Transilvania) - Banatul (după intersecția dintre bulevardul Dâmbovița cu strada Banatul) - Dâmbovița.
Tramvaiele de pe linia 7 vor circula după cum urmează: vechiul traseu, iar de la Catedrală vor circula pe bulevardul 16 Decembrie 1989 - bulevardul Regele Carol I - strada Preyer - strada Iosif Barac - buclă Dâmbovița - bulevardul Dâmbovița - bulevardul Liviu Rebreanu - strada Drubeta - Piața Bălcescu - strada Gheorghe Doja - Catedrală - vechiul traseu.
01.09.2017 - Devieri si modificari ale unor linii datorita lucrarilor
Din data de 02.09.2017 şi până la terminarea lucrărilor de asfaltare pe strada Andrei Şaguna, mijloacele de transport în comun vor fi deviate după cum urmează:
- liniile 1şi 2 de tramvai vor circula din Piaţa Traian pe strada Dacilor - strada Mihail Kogălniceanu - buclă Gara de Est şi retur,
- linia 10 de tramvai va fi suspendată,
- linia 5 de tramvai va fi înlocuită cu un microbuz care va circula pe traseul Ronaţ - Calea Bogdăneştilor - strada Macilor - strada Mircea cel Bătrân - bulevardul Cetăţii - Calea Bogdăneştilor - strada Taborului - strada Semicerc - strada Dunării - Ronaţ. Staţiile vor fi comune cu cele de tramvai, dar se vor înfiinţa şi două staţii noi, pe strada Macilor, înainte de strada Mircea cel Bătrân şi pe bulevardul Cetăţii, înainte de intersecţia cu Calea Bogdăneştilor.
- liniile de autobuz 21 şi Expres 8 vor circula pe strada Andrei Şaguna, deviat doar pe o singură bandă.
 În zona Fabric va fi introdus un autobuz care va avea traseul: Piaţa Traian - strada Dacilor - strada Mihail Kogălniceanu - Gara de Est - strada Avram Imbroane - strada Gheorghe Adam - Calea Dorobanţilor - strada Andrei Şaguna - strada Iepurelui - strada Ştefan cel Mare - Piaţa Traian.
 De asemenea, în perioada 02-04.09.2017, datorită lucrărilor de asfaltare pe bulevardul Mihai Eminescu, autobuzele articulate de pe linia Expres 7 vor fi deviate pe bulevardul 16 Decembrie 1989 - bulevardul Regele Ferdinand - Piaţa Regina Maria şi retur. Autobuzele vor opri în staţia Catedrala Mitropolitană (comună cu cea de tramvai) şi Regina Maria.
25.08.2017 - Devieri temporare datorită competiției sportive ROTAMOTO
În data de 27.08.2017, între orele 15 - 18, circulația mijloacelor de transport R.A.T.T. va fi deviată datorită competiției sportive ROTAMOTO, organizată de Asociația Rotary Club Timișoara.
Circulația mijloacelor de transport va fi oprită pe Bv. Regele Ferdinand  (tronsonul cuprins între Catedrala și str. 20 Decembrie 1989), str. 20 Decmbrie 1989 și Bv. C. D. Loga, urmând a fi deviată astfel:
  Autobuzele Linie 3, respectiv Expres 3, vor circula pe vechiul traseu pe sensul spre Abator, pe traseul de întoarcere, linia se deviază pe Bv. Republicii - Bv. Regele Ferdinand - Bv. 16 Decembrie 1989 - Spaliul Tudor Vladimirescu - Bv. Vasile Pârvan, revenind apoi pe vechiul traseu.
  Linia 33 va circula deviat de la Bv. 16 Decembrie 1989, peste Pod Traian,Bv. Regele Ferdinand, Piața Regina Maria și retur.
 Linia  de troleibuz 16 va circula din Piața Leonardo da Vinci pe traseul liniei 15 și retur.
18.08.2017 - Cursa speciala intre Gara de Nord si Gara de Est si retur
În perioada 21-28.08.2017 se va înființa o linie de transport, cu caracter provizoriu, pentru transbordarea călătorilor între stațiile Timișoara Gara Est și Gara Nord, ca urmare a execuției lucrărilor la investiția Amenajare Pasaj Popa Şapcă.
Autobuzele vor fi însoțite de personal comercial (șef tren, conductor tren) asigurat de SRTFC Timișoara, care va verifica legalitatea călătoriei și va permite accesul călătorilor posesori de legitimații de călătorie emise de S.N.T.F.C.   C.F.R. Calatori
Pentru detalii referitoare la orarele autobuzelor din stațiile de îmbarcare/debarcare 
29.07.2017 - Prelungirea liniei M29
Incepand cu data de 01.08.2017, traseeul liniei M29 va fi prelungit, dupa cum urmeaza: Calea Dorobanţilor – str. Andrei Şaguna – str. Baba Dochia – sens giratoriu de la intersecţia str. Iepurelui cu str. Şt. O. Iosif – şi retur cu intrare la traseul existent pe str. Uzinei – str. Mătăsari si va avea pe noul traseu staţii la: - Prinţul Turcesc ( în staţia de tramvai- sensul spre str. Iepurelui) - Andrei Şaguna ( staţie comună cu E8 şi linia 21) -Uzinei ( staţie cu alveolă existentă)- staţie de capăt
19.07.2017 - modificari temporare pe liniile 14, M14 si 40
Ca urmare a lucrărilor efectuate pe Calea Sever Bocu între Calea Aradului și Galeria 1, începând cu data de 20.07.2017 și până la finalizarea acestora, liniile de troleibuz 14 și M14, precum și linia 40 de autobuz vor avea traseul deviat. Astfel, pe sensul de deplasare spre Galeria 1, acestea vor circula pe traseul inițial, iar de la Consiliul Europei o vor lua pe Calea Aradului, str. Amurgului, Calea Sever Bocu.
Stațiile de pe noul traseu vor fi  la Consiliul Europei și Dacia Service.
Pe sensul invers de deplasare traseul nu va fi schimbat.
26.06.2017 - Modificari ale traseului liniei 15
Datorită unor lucrări de asfaltare efectuate pe strada Versului, mâine 27.06.2017, troleibuzele de pe linia 15 vor avea traseul modificat. Astfel, începând cu ora 09:00 și până la finalizarea lucrărilor, acestea vor întoarce la intersecția dintre Calea Martirilor și strada Mareșal Constantin Prezan. De asemenea, stația de pe strada Versului va fi suspendată temporar.
08.06.2017 - Comunicat privind AC in vehicule
Având în vedere situațiile semnalate de către publicul călător cu privire la funcționarea aparatelor de aer condiționat, Regia Autonomă de Transport Timișoara face următoarele precizări:
Conform Procedurii Operaționale privind Pornirea aparatelor de aer condiționat în mijloacele de transport în comun, acestea se pornesc la comanda Dispeceratului Central atunci când temperatura exterioară depășește 22 de grade Celsius. În momentul în care este sesizată nefuncționalitatea unui aparat de aer condiționat, vehiculul în cauză este scos din traseu și dus în garaj sau depou pentru verificări și remedieri.
31.05.2017 - Infiintare linia M29 si modificari pentru liniile 21, 28 si 29
Începând cu data de 01.06.2017, linia 29 de autobuz se va transforma în linie metropolitană, devenind M29. Acesta va circula pe ruta Timișoara – Ghiroda pe următorul traseu: str. Mătăsarilor (capăt de linie) – Aleea Ghirodei – str. Dunărea – Pod Ghiroda – str. Victoria – Calea Lugojului (DN6) – sens giratoriu – Calea Lugojului (DN6) – Calea Dorobanților – str. Lalelelor – str. Mătăsarilor. Stațiile de pe teritoriul Municipiului Timișoara vor fi: Mătăsarilor (stație amenajată cu copertină), Aleea Ghirodei (stație în carosabil), Cărăbușului (stație în carosabil), Prieteniei (stație în carosabil) și Victor Economu (stație nouă în carosabil). Pe teritoriul comunei Ghiroda va fi un număr de 9 stații.
 Ca urmare a înființării liniei M29, începând cu 01.06.2017, în zilele nelucrătoare,  liniile 21, 28 și 29 vor fi comasate într-o singură linie. Astfel, noul traseu va fi: Piața Banatim – str. Ștefan cel Mare – str. Iepurelui – str. Andrei Șaguna – str. Iosif Vulcan – str. Rudolf Walter – str. Canal Bega – str. Martir Cornel Popescu – str. Parcului – str. Cocorilor – str. Martir Cornel Popescu – str. Nicolae Tincu Velea – str. Jokai Mor – str. Tata Oancea – str. Albăstrelelor – str. Canal Bega – str. Rudolf Walter – str. Iosif Vulcan – str. Uzinei – str. Rozelor – str. Vălișoara – str. Luncani – str. Ismail – str. Bobâlna – Aleea Ghirodei – str. Dunărea – str. Câmpului – str. Dunărea – Aleea Ghirodei – str. Bobâlna – str. Ismail – str. Gheorghe Țițeica – str. Vălișoara – str. Rozelor – str. Uzinei – str. Andrei Șaguna – str. Iepurelui – str. Ștefan cel Mare – Piața Banatim.
 Stațiile vor fi cele existente.
05.05.2017 - Modificari ale liniei 40
Având în vedere lucrările ce vor avea loc pe strada Popa Șapcă, începând cu data 08.05.2017 și până la finalizarea lor, traseul liniei 40 de autobuz se va modifica după cum urmează:
str. Traian Grozăvescu – str. Hector – Piața I.C.Brătianu (Punctele Cardinale) – str. Oituz – Calea Al. Ioan Cuza – Calea Sever Bocu – str. Diviziei 9 Cavalerie – str. Aristide Demetriade – str. Frigului – str. Sfinții Apostoli Petru și Pavel – Calea Sever Bocu – str. Episcop V. Lăzărescu – Calea Aradului – Calea Al. Ioan Cuza – Piața Mărăști – str. Oituz – str. Martin Luther – bvd. Proclamația de la Timișoara – bvd. Revoluției 1989 – str. Mihai Eminescu – str. Traian Grozăvescu.
 Autobuzele vor opri în stațiile existente deja pe traseu, unde opresc și celelalte mijloace de transport.
22.04.2017 - Modificari temporare
RATT anunță modificări de traseu în data  datorită evenimentului Timotion 2017 – Timișoara se mișcă. Astfel, în data de 23.04.2017, în intervalul orar 06:30 – 14:30, vor fi deviate următoarele mijloace de transport:
- linia 3/Expres 3 va circula deviat în ambele sensuri: de la str. Cluj pe bvd. Victor Babeș – bvd. Mihai Viteazu – Splaiul Tudor Vladimirescu și continuare pe vechiul traseu
- linia Expres 7 va circula de la Abator pe str. Andreescu – str. Banatul – str. Budai Deleanu – str. 16 Decembrie 1989 – podul Traian – bvd. Regele Ferdinand – Piața Regina Maria și retur
- linia 33 va circula deviat de la bvd. 16 Decembrie 1989 peste podul Traian – bvd. Regele Ferdinand – Piața Regina Maria și retur.
- linia Expres 8 va circula deviat de pe str. Iepurelui pe str. Ștefan cel Mare – bvd. Eroilor – str. Cluj – bvd. Victor Babeș – bvd. Mihai Viteazu – piața Nicolae Bălcescu și continuare pe vechiul traseu. Pe celălalt sens de mers, din Piața Bălcescu autobuzele o vor lua pe str. 1 Decembrie 1989 – str. Stan Vidrighin – str. Ștefan cel Mare – str. Iepurelui și continuare pe vechiul traseu până în cartier Plopi.
- linia 16 de troleibuz va circula din piața Leonardo da Vinci pe traseul liniei 15 de troleibuz și retur.
- liniile 11, M11, 14, M14 și 18, precum și linia de autobuz Expres 1, sensul spre Piața 700, vor staționa pe bvd. Republicii înainte de str. Paris. Staționarea va fi de maxim 30 de minute.
 Tramvaiele nu vor avea trasee deviate, însă în Piața Libertății și pe bvd. 3 August 1919, vor circula cu o viteză de 5 km/h.
 Orele exacte ale devierilor vor fi anunțate pe panourile electronice din stații.
14.04.2017 - Program pentru noaptea de Înviere si de  Paşte