Regia Autonoma de Transport  Timisoara pune la dispozitia persoanelor cu
dizabilitati numarul de telefon telverde 0800410415 in vederea programarii
in avans a accesului in mijloacele de transport
 
STPT angajează conducători de autobuz, tramvai și troleibuz.
Condiţiile necesare pentru angajare:
- vârsta minimă de 24 ani
- studii medii
- domiciliu stabil în raza judetului  Timiş (pentru persoanele care nu locuiesc în Timișoara deplasarea spre/de la locul de muncă  se face pe cont propriu)
- permis de conducere categoria D/TB/TV
- certificat de pregătire profesională pentru conducător auto care efectuează transport rutier persoane (persoanele care nu dețin certificat de pregătire profesională pentru postul de conducător auto îl pot obține în cadrul societății prin efectuarea unui curs)
- cazier judiciar + auto
- apt medical pentru ocuparea postului conducător autobuz, troleibuz şi tramvai

Dacă  îndeplineşti toate aceste condiţii te aşteptăm la sediul S.T.P.T. de pe b-dul Dâmbovița nr. 67 pentru a depune cererea şi CV-ul, sau online pe resurse.umane@ratt.ro.
Relații suplimentare la Serviciul Resurse Umane (telefon: 0356 803 713)                                                    _                                          
16.08.2018 - Convocator AGA
Se convoaca: 1. Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor in data de 17.09.2018, ora 12:00, in Sala de
Consiliu a Primariei Timisoara, B-dul C.D. Loga nr. 1.
2. Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor in data de 17.09.2018, ora 13:00, in Sala de
Consiliu a Primariei Timisoara, B-dul C.D.Loga nr.1
Vezi convocatorul
14.08.2018 - Orar chioscuri bilete pentru data de 15 august
Societatea de Transport Public Timișoara anunță că, în data de 15.08.2018, anumite puncte de vânzare titluri de călătorie vor fi închise. Astfel, mâine, singurele chioșcuri S.T.P.T. deschise vor fi cele din Piața 700, Traian Grozăvescu, Cluj, A.E.M., Calea Torontalului și Calea Lipovei. Programul de funcționare va fi cel obișnuit.
08.08.2018 - Expresul 8 circula deviat
Având în vedere demararea lucrărilor la carosabil pe bulevardul Mihai Viteazu, sensul spre Catedrala Mitropolitană, cuprins între Piaţa Nicolae Bălcescu şi Bulevardul Vasile Pârvan, S.T.P.T. va devia circulaţia autobuzelor de pe linia Expres 8, începând cu data de 9 august, după cum urmează: Calea Şagului – Bulevardul 16 Decembrie – Splaiul Tudor Vladimirescu – Bulevardul Vasile Pârvan. Autobuzele vor circula pe traseul deviat până la terminarea lucrărilor la carosabil.
06.08.2018 - Cursele de agrement cu vaporasele
Timişorenii şi turiştii Timişoarei pot circula în continuare cu vaporetto, în regim de agrement, pe Canalul Bega. În fiecare zi, în intervalul orar 13 - 21, cu plecare de la pontonul Flora, cei interesaţi pot beneficia de cursele cu vaporetto pe Bega. Menţionăm că timişorenii şi turiştii oraşului nostru au apelat la cursele de pe Bega într-un număr semnificativ, în cele trei zile dedicate Zilelor Timişoarei gradul de încărcare al ambarcaţiunilor fiind de 5.850 de persoane.
02.08.2018 - Plimbare de agrement cu vaporasele
Timp de trei zile, între 3 şi 5 august, cu ocazia Zilelor Timişoarei, Societatea de Transport Public Timișoara va scoate la apă, pe Canalul Bega, trei vaporaşe, care vor circula în regim de agrement, pentru toţi timişorenii interesaţi.
 În cele trei zile, vaporaşele vor circula din 45 în 45 de minute, în intervalul orar 11:00 - 21:00, pe traseele Flora - Podul Decebal (Băile Neptun) şi retur, respectiv Flora – Podul Eroilor şi retur. Menţionăm că toate cursele vor fi gratuite, iar îmbarcarea şi debarcarea se vor efectua exclusiv la pontonul Flora.
30.07.2018 - Convocator AGA
Se convoaca Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor pentru data de 01.08.2018.
Vezi convocatorul
30.07.2018 - Se reintroduce abonamentul pe doua linii
Societatea de Transport Public Timișoara va reintroduce începând din data de 01.08.2018 abonamentele pe 2 linii. Astfel, conform HCL 373/06.07.2018, prețul abonamentelor pe 2 linii pentru 30 de zile va fi de 74 lei (TVA inclus), iar pentru 7 zile va fi de 30 lei (TVA inclus)
27.07.2018 - Eveniment
S.T.P.T.  își respectă trecutul și se identifică cu oamenii care și-au lăsat amprenta asupra transportului public local. Sorin Supuran, directorul general al S.T.P.T., i-a înmânat Diploma de Onoare domnului Gheorghe Manu, cel care timp de mai bine de trei decenii a fost arhitectul care a unit cele mai importante zone ale oraşului Timişoara, prin intermediul liniei cale.  Gheorghe Manu este unul dintre meseriașii care au făcut ca tramvaiele din oraşul cu cea mai mare tradiţie din ţară în acest domeniu să meargă în linie dreaptă. 
20.07.2018 - Convocator Consiliu de Administratie
Sunteti invitat la sedinta extraordinara a Consiliului de administratie a STPT in data de 25 iulie 2018…..
Cititi mai mult
10.07.2018 - Modificare pe linia 15
Având în vedere faptul că lucrările efectuate de către Colterm la intersecția străzilor Calea Martirilor cu Constantin Prezan au început, Societatea de Transport Public Timișoara a fost nevoită să modifice traseul liniei 15 de troleibuz. Astfel, ultima stație și anume, Prezan (buclă), va fi suspendată urmând ca troleibuzul 15 aibă capăt de linie la stația Mareșal Constantin Prezan.
Modificarea menționată va fi valabilă până la finalizarea lucrărilor.
06.07.2018 - Devierea traseului liniei E8
Având în vedere lucrările de asfaltare efectuate de către Societatea de Drumuri Municipale pe bd. Mihai Viteazu, traseul liniei de autobuz Expres 8 a fost modificat. Astfel, începând de astăzi, 06.05.2018 și până la finalizarea lucrărilor, autobuzul va circula, în sensul spre Calea Șagului, pe următorul traseu: traseu normal - bd. Vasile Pârvan - Splaiul Tudor Vladimirescu - bd. 16 Decembrie 1989 - Calea Șagului și intră pe traseul normal.
Autobuzul va opri în stațiile existente pe traseul modificat.
01.07.2018 - Linia 6 revine
Începând de astăzi, 01 iulie 2018, tramvaiul 6 revine în circulație. Respectând numeroase solicitări ale publicului călător, am reintrodus tramvaiul 6 pe ruta Piața Traian - Piața Libertății - Piața 700 - Catedrala Mitropolitană - Piața Bălcescu - Banatul - Piața Traian.
 Vă mulțumim și vă asigurăm de eforturile depuse pentru un parteneriat onest între STPT și publicul călător.
25.06.2018 - Revenire la anuntul anterior
Datorită suspendării lucrărilor de către Colterm, stația Prezan (buclă) va rămâne în continuare funcțională. Modificarea anunțată în data de 22.06.2018 va intra în vigoare la o dată care va fi comunicată ulterior.
22.06.2018 - Suspendare statie pe linia 15
Având în vedere lucrările ce vor fi efectuate de către Colterm la intersecția străzilor Calea Martirilor cu Constantin Prezan, vă informăm că începând de luni, 25.06.2018, va fi modificat traseul liniei 15 de troleibuz astfel: stația Prezan (buclă) va fi suspendată urmând ca troleibuzul 15 să aibă capăt de linie la stația Mareșal Constantin Prezan.
Vă mulțumim pentru înțelegerea manifestată și vă asigurăm că vom face eforturi să menținem timpii de parcurgere a traseului în parametrii optimi. 
11.06.2018 - Actiuni de control
În săptămâna 04.06 - 08.06.2018, activitatea de control s-a desfășurat pe toate liniile de transport în comun și a avut drept scop verificarea titlurilor de călătorie. Pe lângă aceasta, agenții noștri au avut în vedere și gradul de curățenie din vehicule, funcționarea instalațiilor de climatizare și starea validatoarelor, precum și urmărirea gradului de încărcare a mijloacelor de transport în comun. De asemenea, având în vedere că STPT a lansat de curând o nouă modalitate de plată a călătoriei și anume, plata prin aplicația 24 pay, agenții au avut în vedere și informarea publicului călător asupra acestui nou sistem, precum și modul de funcționare.
În data de 08.06.2018, la solicitarea Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Timiș, controlorii noștri împreună cu subofițerii din aceastră structură au desfășurat o amplă acțiune care a vizat prevenirea furturilor din bagaje, genți sau buzunare. Acțiunea a constat în special prin îndrumarea călătorilor cum să se ferească și să își protejeze bunurile împotriva hoților, respectiv identificarea în mijloacele de transport a persoanelor cunoscute că desfășoară o activitate infracțională.
Menționăm că aceste acțiuni vor avea un caracter permanent și se vor desfășura pe toate liniile de transport în comun. Dorim astfel să mulțumim agenților din cadrul Secției 1 și a Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității pentru implicarea în realizarea acțiunii.
În această săptămână, 11.06. - 17.06.2018, vom continua activitatea de control al titlurilor de călătorie pe toate mijloacele de transport în comun , precum și informarea călătorilor asupra sistemelor de achiziționare a titlurilor de călătorie, dar și obligațiile ce le revin atunci când călătoresc cu mijloacele de transport în comun. De asemenea, se va continua activitatea de prevenire și combatere a furturilor.
31.05.2018 - Devieri temporare ale unor trasee
Ca urmare a desfăşurării manifestării sportive “UVT Liberty Marathon”, cu avizul Comisiei de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, a Comisiei de Avizare a Adunărilor Publice şi a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, sâmbătă, 02.06.2018, în intervalul orar 09:00-17:00, Societatea de Transport Public Timişoara va devia circulaţia mijloacelor de transport după cum urmează:

AUTOBUZE:
Pe sensul Calea Martirilor - Freidorf, linia E3 va circula de pe str.Cluj, va întoarce în sensul giratoriu Leonardo de Vinci şi va contiuna pe str.Cluj, Bulevardul Victor Babeş, Bulevardul Mihai Vitezu, Splaiul Tudor Vladimirescu şi va continua pe vechiul traseu.
Pe sensul Freidorf -Calea Martirilor, linia E3 va circula pe Splaiul Tudor Vladimirescu, Bulevardul Mihai Viteazu, Bulevardul Victor Babeş, str. Cluj şi va continua pe vechiul traseu.
Liniile E7, 33 şi 33 barat vor circula deviat pe Podul Traian, Bulevardul 16 Decembrie 1989, Catedrala Mitropolitană, Bulevardul Regele Ferdinand, Piaţa Regina Maria, Bulevardul Regele Ferdinand, Bulevardul 16 Decembrie 1989, Podul Traian şi va continua pe vechiul traseu.
Pe sensul spre Calea Şagului:
Linia E8 va circula deviat de la str.Iepurelui, str.Ştefan cel Mare, Bulevardul Eroilor, Bulevardul Victor Babeş,Bulevardul Mihai Viteazu şi va continua pe vechiul traseu.
Pe sesnul Calea Şagului - Plopi:
Linia E8 va circula deviat de la Bulevardul Mihai Viteazu, Bulevardul Victor Babeş, Bulevardul Eroilor, str. Ştefan cel Mare, str. Iepurelui şi va continua pe vechiul traseu.
Linia E2 va circula pe 2 segmente de traseu:
TRASEUL 1 de la Piaţa Gh. Domăşnean până la Piaţa Leonardo da Vinci, pe str. Cluj şi va întoarce înainte de Piaţa Leonardo da Vinci, apoi va continua pe vechiul traseu.
TRASEUL 2 de la Piaţa I.C. Brătianu până la Stuparilor, pe str. Oituz (staţia Oituz fiind staţie de capăt) şi apoi pe vechiul traseu.
Linia 40 va circula deviat din Piaţa I.C.Bratianu, pe str. Oituz (staţia Oituz fiind staţie de capăt), apoi pe vechiul traseu.
TROLEIBUZE
Liniile15 şi 16 vor circula deviat de la str. Cluj; înainte de Piaţa Leonardo de Vinci vor întoarce şi vor reveni pe str. Cluj, pe vechiul traseu.

TRAMVAIELE vor circula conform graficelor dar, în intervalul 09:00-17:00, în zona Piaţa Libertăţii şi zona Hotelului Intercontinental, la indicaţiile echipajelor de poliţie de pe teren, acestea vor fi oprite pe perioade scurte de timp pentru a permite trecerea sportivilor.
Pe traseul str. Dacilor, str. M.Kogălniceanu, str. Avram Imbroane, str. Gh.Adam Calea Dorobanţi, str. Andrei Şaguna, str. Ion Mihalache va circula un autobuz.

Între Piaţa 700 şi Piaţa Badea Cârţan se vor folosi troleibuzele de pe liniile 11 şi M11.

Pe noile trasee, mijloacele de transport în comun deviate se vor opri în staţiile S.T.P.T. 
30.05.2018 - Linia 40 revine pe Popa Sapca
Datorită finalizării lucrărilor pe str. Popa Șapcă, Societatea de Transport Public Timișoara reintroduce autobuzul 40 pe vechiul traseu. Așadar, începând de mâine, 31.05.2018, autobuzele de pe linia 40 vor reveni pe traseul str. Divizia 9 Cavalerie - str. Antenei - str. Popa Șapcă - str. Giratoriu - str. Martin Luther. Menționăm că pe str. Popa Șapcă există o pereche de stații amenajate corespunzător
29.05.2018 - Actiuni de control
Agenţii de control, pază şi ordine din cadrul Societăţii de Transport Public Timişoara în colaborare cu Secţia 1 Poliţie şi Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş au desfăşurat vineri, 25.05.2018, o acţiune de informare a călătorilor în scopul prevenirii furturilor din buzunare şi bagaje. Conştinentizarea călătorilor de a-şi proteja bunurile personale şi descurajarea furturilor se doresc a fi teme permanante ale acţiunilor ce se vor desfăşura şi pe viitor împreună cu I.P.J. Timiş.
         În săptămâna 21.05.2018-25.05.2018, activitatea de control s-a concentrat pe liniile principale de transport şi a avut ca scop verificarea validării titlurilor de călătorie, a gradului de încărcare a mijloacelor de transport, verificarea curăţeniei şi a stării validatoarelor, precum şi informarea utilizatorilor liniilor metropolitane asupra opţiunii de “Portofel electronic”, o alternativă practică şi sigură pentru călătoria cu mijloacele de transport care nu sunt dotate cu validatoare pentru bilete.
          Săptămâna aceasta se va continua activitatea de control, prevenire şi combatere a furturilor fiind vizate zonele aglomerate, cu grad ridicat de tranzitare a călătorilor (Piaţa Traian, Piaţa 700, Piaţa Maria, Piaţa Mocioni, Piaţa Bălcescu, Gara de Nord, Calea Şagului-zona magazinului Profi).
         Mulţumim agenţilor din cadrul Secţiei 1 Poliţie şi Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş pentru sprijinul acordat în realizarea acţiunii comune.
25.05.2018 - Devieri temporare datorita „Epilepsy Challenge Timișoara”
Ca urmare a desfășurării evenimentului sportiv „Epilepsy Challenge Timișoara”, Societatea de Transport Timișoara va devia circulația anumitor mijloace de transport în comun.  Astfel, sâmbătă, 26.05.2018, între ora 09:00 și 13:00 vor fi deviate următoarele linii de transport:
- linia Expres 3 va circula de la str. Cluj - sens giratoriu Leondardo da Vinci și deviat pe str. Cluj - bd. Victor Babeș - str. Mihai Viteazu - Splaiul Tudor Vladimirescu și continuare pe vechiul traseu,
- linia Expres 7 va circula deviat pe pod Traian - bd. 16 Decembrie 1989 - Catedrala Mitropolitană - bd. Regele Ferdinand - pod Mihai Viteazu - Splaiul Tudor Vladimirescu și continuare pe vechiul traseu,
- linia Expres 8 va circula deviat de la str. Iepurelui - str. Ștefan cel Mare - bd. Eroilor - bd. Victor Babeș - bd. Mihai Viteazu și continuare pe vechiul traseu,
- linia 16 va circula deviat pe ambele sensuri de la str. Cluj pe str. Michelangelo - bd. I. C. Brătianu - str. Grozăvescu - bd. Mihai Eminescu - str. Michelangelo - str. Cluj.
25.05.2018 - Devieri temporare datorita unor lucrari
Precizari privind modificarea traseelor anumitor linii de transport in comun din cauza lucrarilor ce se vor desfasura la sfarsitul  acestei saptamani pe Splaiul Tudor Vladimirescu.
 Astfel, liniile de autobuz Expres 7, 33 si 33 barat vor circula de la bd. 16 Decembrie 1989 pe pod Traian - Catedrala Mitropolitana - bd. Regele Ferdinand - Piata Regina Maria - bd. Regele Ferdinand - bd. 16 Decembrie 1989 si intrare pe traseul obisnuit.
 Linia EXxpres 3, pe traseul Apicultorilor - Gara de Nord va circula de la str. Cluj, sens giratoriu Leonardo da Vinci - str. Cluj - bd. Victor Babes - bd. Mihai Viteazu - Piata Balcescu - str. Gheorghe Doja - bd. 16 Decembrie 1989 - pod Traian - Splaiul Nicolae Titulescu si intra pe traseul obisnuit.
Pe sensul Gara de Nord - Apicultorilor, autobuzul nu isi va schimba traseul.
Linia Expres 8 va circula deviat de la str. Iepurelui - str. Ștefan cel Mare - bd. Eroilor - bd. Victor Babeș - bd. Mihai Viteazu și continuare pe vechiul traseu, iar linia 16 va circula deviat pe ambele sensuri de la str. Cluj pe str. Michelangelo - bd. I. C. Brătianu - str. Grozăvescu - bd. Mihai Eminescu - str. Michelangelo - str. Cluj. Duminica si luni liniie de autobuz Expres 7, 33 si 33 barat vor circula pe traseul mentionat mai sus, iar liniile Expres 3, Expres 8 si 16 vor reveni pe traseul obisnuit.
Mijloacele de transport in comun vor opri in statiile corespunzatoare celorlalte mijloace de transport in comun, inclusiv in statiile liniilor de tramvai unde este cazul.
23.05.2018 - Devieri datorita lucrarilor la podul „Ștefan cel Mare”
Având în vedere începerea lucrărilor de reabilitare a podului „Ștefan cel Mare” de pe bd. General Ion Dragalina, Societatea de Transport Public Timișoara anunță modificarea traseelor liniilor de tramvai 1, 8 și 9.
Astfel, începând de mâine, 24.05.2018, liniile 1 și 8 nu vor mai circula de la Piața Mocioni către Gara de Nord, ci vor avea capătul de linie în bucla din Dâmbovița. De asemenea, tramvaiele de pe linia 9 vor reveni la vechiul traseu și anume, AEM - Dâmbovița și retur.
Publicul călător va putea folosi liniile de troleibuz 11, M11, 14, M14 și 18, precum și liniile de autobuz Expres 1 și Expres 3 + 3 pentru a se deplasa către și de la Gara de Nord.
23.05.2018 - Licitatie spatii comerciale
SOCIETATEA DE TRANSPORT PUBLIC TIMISOARA organizează in data de 25.05.2018 ora 12:00  la sediul  din b-dul Dambovita nr. 67 , sala de sedinţe, licitaţia publică cu plic inchis pentru închirierea următoarelor spaţii  cu destinaţie comercială:

1. Spații Str Intrarea Doinei nr. 2 – clădiri - 1531,2 mp + teren - 2800 mp
2. Str. Renașterii nr. 28 – terasa + 2 spații -  241 mp
3. Statie capat troleibuze pe str. Gh. Baritiu  - 6.6 mp
4. Statie capat troleibuze pe str. Gh. Baritiu  - 8.24 mp
5. Statie Calea Sagului – 9.63 mp
6. Statie Calea Sagului - 4.00 mp
7. Chiosc Calea Martirilor cu Str Martir Ioan Stanciu – 3.84 mp
8. Statie  Str.1 Mai- P-ta Timisoara 700 - 6.08 mp
9. Statie  capăt b-dul Dâmbovița int. str. Ion Barac – 10 mp


Data limită pentru depunerea ofertelor : 25.05.2018 ora 10:00  la sediul S.T.P Timisoara B-dul Dambovita, nr.67  , la  regisratura.
Mod de prezentare a ofertei:  plic inchis cu mentiunea “ A  NU  SE  DESCHIDE  ÎNAINTE  DE  DATA 25.05.2018 ,  ora 12:00 “ .
Documentele necesare pentru înscrierea la licitaţie pentru persoanele juridice si persoanele fizice autorizate sunt:
1. Dovada  achitarii documentatiei de licitatie – copie;
2. Dovada achitarii garantiei de participare - copie;

Pret documentatie: 30 lei

Relaţii suplimentare privind procurarea documentaţie şi condiţiile de participare se pot obţine la sediul societatii din B-dul Dâmbovița nr.67 , Serviciul Vânzări și Marketing sau la telefon  0740.046.696.
22.05.2018 - Activitatea de control
În săptămâna 14 - 20.05.2018, activitatea de control s-a desfășurat pe toate liniile de tramvai și pe liniile principale de autobuz și troleibuz.  Acțiunea a avut în vedere validarea tuturor titlurilor de călătorie, urmărirea gradului de încărcare a mijloacelor de transport în comun, funcționarea instalațiilor de climatizare, precum și starea validatoarelor.
În săptămâna precedentă, acțiunea de combatere a grupurilor de hoți din stații și din mijloacele de transport în comun a continuat. S-a descurajat accesul persoanelor care practicau cerșetoria, precum și a persoanelor care intenționau să circule fraudulos, acestea fiind coborâte din vehicule. În total au fost aplicate un număr de 26 de sancțiuni contravenționale.
  În săptămâna 21 - 27.05.2018, vom continua verificarea titlurilor de călătorie pe toate mijloacele de transport în comun și se va demara o campanie de conștientizare a călătorilor privind obligativitatea validării cardurilor indiferent de tipul de abonament sau gratuitate. De asemenea, rugăm publicul călător, în cazul în care observă validatoare nefuncționale să anunțe Dispeceratul Central, la numărul de telefon 0356 803 716, unde să specificați numărul vehiculului și sensul de deplasare al acestuia.
14.05.2018 - Activitatea de control
În săptămâna 07 - 13.05.2018, activitatea de control s-a desfășurat cu precădere pe liniile principale din cadrul rețelei de transport public. Acțiunea a avut în vedere validarea titlurilor de călătorie de către toți călătorii, inclusiv persoanele care beneficează de gratuitate.
În cadrul săptămânii trecute, agenții noștri de control au desfășurat  împreună cu membrii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Timiș o acțiune de prevenire a călătorilor de a nu deveni victime ale infracțiunii de furt din buzunare și genți. Acțiunea s-a desfășurat pe mijloacele de transport în comun unde au fost împărțite pliante, iar publicului călător li s-a recomandat păstrarea obiectelor de valoare în buzunarele interioare ale hainei, să fie atenți la celelalte persoane din jurul lor, iar gențile sau alte bagaje să fie închise și ținute sub observație.
În perioada 07 - 13.05.2018 au fost aplicate un număr de 34 de sancțiuni contravenționale și avertismente. Agenții noștri au urmărit, de asmenea și gradul de încărcare a mijloacelor de transport în comun, funcționarea instalațiilor de climatizare și starea validatoarelor.
La sesizarea călătorilor, în această săptămână, 14 - 20.05.2018, va continua acțiunea de combatere a grupurilor de hoți din stații și din mijloacele de transport, a persoanelor care practică cerșetoria, precum și descurajarea persoanelor care intenționează să circule fraudulos.
https://thecolorrun.com/wp-content/uploads/2018-home-video-logo.png
04.05.2018 - Devieri temporare
Societatea de Transport Public Timișoara anunță că mâine, 05.05.2018, având în vedere evenimentul sportiv „The Color Run”, troleibuzele de pe linia 16 vor circula deviat pe ambele sensuri. Astfel, mâine, între ora 14:00 - 20:00, traseul pe care vor circula troleibuzele va fi următorul: de la str. Cluj pe str. Michelangelo - bd. I. C. Brătianu, str. Grozăvescu - str. Mihai Eminescu - str. Michelangelo - str. Cluj.
04.05.2018 - Activitatea de control
Săptămâna aceasta activitatea de control s-a desfășurat cu precădere pe liniile de autobuz 33 și 33barat, liniile de tamvai și liniile de troleibuz 15 și 16. Au fost aplicate un număr de 29 de sancțiuni contravenționale, persoanele respective fiind coborâte din mijlocul de transport.
La solicitările călătorilor venite la Dispeceratul central al STPT privind mirosul neplăcut din mijloacele de transport, au fost identificate 7 persoane fără adăpost, care au creat acest disconfort.
În săptămâna 07.05. - 13.05.2018 pe lângă activitatea de control, agenții vor avea în vedere aglomerația din mijloacele de transport, precum și funcționarea validatoarelor. De asemenea, se va urmări funcționarea corectă a sistemelor de climatizare, în special pe liniile de autobuz și troleibuz. 
30.04.2018 - Noi tarife pentru bilete si abonamente
Societatea de Transport Public Timișoara anunță că începând cu data de 01.05.2018 vor intra în vigoare noile tarife stabilite conform HCL 151/03.04.2018. Astfel, modificările aduse tarifelor practicate de STPT constă în:
-  eliminarea reducerii de 20% pentru cetățenii din Timișoara,
- eliminarea titlurilor tarifare de 2 linii,
- eliminarea titlurilor de călătorie valabile 5 zile,
- eliminarea titlurilor de călătorie valabile 15 zile,
- eliminarea titlurilor de călătorie de 1 linie și 2 linii pentru agenții economici, atât pentru abonamentele nominalizate, cât și pentru cele nenominalizate.
De asemenea, prețul unui bilet pentru liniile urbane va avea același preț cu cel pentru liniile expres si anume, 2,5 lei.
Mâine, 01.05.2018, punctele de lucru vor fi închise, cu excepția celui din Piața 700.
Click aici pentru noile tarife
27.04.2018 - Activitatea de control
Săptămâna aceasta activitatea de control s-a desfășurat cu precădere pe liniile expres, fiind aplicate un număr de 23 de sancțiuni contravenționale persoanelor care circulau fără titlu de călătorie valabil.
În săptămâna 29.04-06.05.2018 activitatea de control va cuprinde în special liniile de autobuz 33 și 33 barat, precum și toate liniile de tramvai. Dorim să reamintim călătorilor despre obligativitatea validării titlurilor de călătorie, precum și legitimarea la cererea organului constatator. În cazul refuzului de legitimare și de a coborî din mijlocul de transport în comun, agenții de control vor proceda la imobilizarea în stație a vehiculului și vor solicita sprijinul Jandarmeriei și Poliției Locale în vederea identificării și sancționării contravenientului. Pe lângă cele două modalități clasice de plată a călătoriei și anume bilet și abonament, pe cardul STPT mai poate fi activată și opțiunea de „portofel electronic”. Această opțiune reprezintă un număr de călătorii încărcate pe card similare unui număr de bilete pe suport de hârtie. Această opțiune este avantajoasă în cazul unor călătorii ocazionale, iar în momentul validării se consumă călătoria cu prețul corespunzător contravalorii grupului de transport din care face parte traseul: urban, expres sau metropolitan.
Nutrim speranța că împreună vom reuși să demonstrăm că suntem un oraș civilizat în care cea mai mare parte a călătorilor noștri dau dovadă de spirit civic având grijă de bunurile din mijloacele de transport și de curățenia din acestea. STPT urmărește îmbunătățirea continuă a calității servicilor oferite, sesizările dumneavoastră în scris sau telefonic fiind importante pentru noi în realizarea acestui obiectiv.
27.04.2018 - Modificari temporare ale traseului liniei 40
Datorită continuării lucrărilor la carosabilul de pe str. Popa Șapcă, Societatea de Transport Public Timișoara va modifica traseul liniei 40 de autobuz începând cu data de 30.04.2018. Astfel, de luni, traseul autobuzului va fi după cum urmează: str. Traian Grozăvescu – bd. I.C.Brătianu – str. Hector – Piața I.C. Brătianu (Punctele Cardinale) - str. Oituz – Calea Al. Ioan Cuza – Calea Sever Bocu – str. Divizia 9 Cavalerie – str. Aristide Demetriade – str. Frigului – str. Oravița – str. Sf. Apostoli Petru și Pavel – Calea Sever Bocu – str. Ep. V. Lăzărescu – Calea Aradului – Calea Al. Ioan Cuza – Piața Mărăști – str. Oituz – str. Martin Luther – bd. Proclamația de la Timișoara – bd. Revoluției 1989 – str. Mihai Eminescu – str. Traian Grozăvescu.
Stațiile vor fi comune cu celelalte mijloace de transport în comun de pe traseu.
20.04.2018 - Activitatea de control
Săptămâna aceasta, activitatea de control s-a desfășurat cu precădere pe liniile expres, însă nu au fost neglijate nici celelalte linii de transport în comun. În urma controalelor efectuate au fost identificate mai multe persoane care circulau fără titlu de călătorie, iar pe liniile de tramvai ce tranzitează zona centrală a orașului au fost identificate 3 persoane ce practicau cerșetoria (atașăm poze cu persoanele ce au fost coborâte din mijloacele de transport pe motiv că circulau fraudulos, practicau cerșetoria, deranjau ceilalți călători).
Echipele noastre de control au fost prezente într-un număr foarte mare pe mijloacele de transport care făceau obiectul sesizărilor călătorilor la dispeceratul STPT privind prezența unor cetățeni cunoscuți ca hoți de buzunare care acționau în special în zona Piața Traian - Piața 700.
În săptămâna 23.04. - 29.04.2018 acțiunile de control vor continua pe toate liniile de transport apelând și la sprijinul Poliției Locale, cu atât mai mult cu cât s-a observat apariția unui număr tot mai mare de persoane fără adăpost, persoane care prin comportamentul lor întăresc suspiciunea săvârșirii de infracțiuni pe mijloacele de transport.
Rugăm publicul călător să păstreze curățenia în mijloacele de transport și să sesizeze orice problemă legată de aceste aspecte la Dispeceratul Central al STPT la numărul de telefon 0356 803 716.
20.04.2018 -  Modificari temporare ale unor trasee
Datorită evenimentului sportiv „Timotion 2018” ce va avea loc în data de 22.04.2018, traseul anumitor mijloace de transport în comun va fi modificat. Astfel, între ora 06:30 și 17:00, la data menționată, autobuzele de pe liniile Expres 3, Expres 7 și Expres 8, precum și troleibuzul de pe linia 16 vor avea traseul modificat după cum urmează:
- linia Expres 3, sensul spre Gara de Nord de la sensul giratoriu de la Leonardo da Vinci va fi deviat pe str. Cluj - bv. Victor Babeș - str. Mihai Viteazu - splaiul Tudor Vladimirescu și continuare pe vechiul traseu,
- linia Expres 7 va circula deviat pe pod Train - bv. 16 decembrie 1989 - Catedrala Mitropolitană - bv. Regele Ferdinand - pod Mihai Viteazu - splaiul Tudor Vladimirescu și continuare pe vechiul traseu,
- linia Expres 8 va circula deviat pe sensul spre Calea Șagului, respectiv de la str. Iepurelui pe str. Ștefan cel Mare - bv. Eroilor - bv. Victor Babeș - bv. Mihai Viteazu - Piața Bălcescu și continuare pe vechiul traseu,
- linia 16 va circula deviat pe ambele sensuri de la str. Cluj pe str. Michelangelo - bv. I. C. Brătianu - str. Grozăvescu - bv. Mihai Eminescu - str. Michelangelo - str. Cluj
14.04.2018 - Activitati de control
În săptămâna 09.04-15.04.2018, activitatea de control s-a desfăşurat cu precădere pe liniile expres, precum și pe linia 40 de autobuz. Pe lângă verificarea titlurilor de călătorie, s-a avut ca scop și orientarea călătorilor către ușa din față pentru urcarea în mijloacele de transport în comun. În această perioadă au fost aplicate un număr de 29 de sancțiuni contravenționale. Agenții noștri de control au fost prezenți pe tot parcursul zilei în mijloacele de transport, astfel s-a avut în vedere descurajarea accesului persoanelor care intenționau să circule fraudulos, a persoanelor care practicau cerșetoria, precum și persoanele care circulau cu bagaje voluminoase deranjând ceilalți călători.
În săptămâna următoare, 16.04. - 22.04.2018, agenții de control își vor continua  activitatea pe liniile expres, precum și pe linia de autobuz 40, în vederea asigurării continuității eficenței controlului efectuat săptămâna precedentă. Se va avea în vedere și informarea călătorilor privind obligativitatea validării cardurilor indiferent de tipul de abonament sau gratuitate pentru îmbunătățirea unui transport eficient și civilizat pe liniile urbane ce deservesc publicul călător.
11.04.2018 - Selectie prealabila pentru membri C.A.
Consiliul Local al Municipiului Timisoara organizeaza: selectia prealabila in vederea desemnarii membrilor Consiliului de Administratie la STPT S.A. 
Cititi mai multe in documentul atasat
05.04.2018 - Activitati de control
În săptămâna 02.04-08.04.2018, activitatea de control s-a desfăşurat cu precădere pe linia de autobuz Expres 7, dar și pe liniile de transport care fac legătura cu marile centre comerciale. Pe lângă verificarea titlurilor de călătorie, s-a avut ca scop și orientarea călătorilor către ușa din față pentru urcarea în mijloacele de transport în comun. În această perioadă nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale, însă călătorii ce nu dețineau bilet sau abonament au fost coborâți din mijlocul de transport, întrerupându-le călătoria. Agenții noștri de control au fost prezenți pe tot parcursul zilei în mijloacele de transport, astfel s-a avut în vedere descurajarea accesului persoanelor care intenționau să circule fraudulos.
În săptămâna următoare, 09.04. - 15.04.2018, agenții de control își vor desfășura activitatea cu precădere pe liniile expres și troleibuz, precum și pe linia de autobuz 40. Se va avea în vedere efectuarea accesului călătorilor pe prima ușă, controlorii fiind prezenți pe aceste mijloace.
Dorim să reamintim publicului călător faptul că agenții de control și conducătorii auto și vatmanii nu comercializează titluri de călătorie. Lista punctelor de lucru S.T.P.T., precum și lista agenților economici de unde se pot cumpăra bilete se găsește pe site-ul nostru (http://www.ratt.ro/taxare/retea.htm).
Pe această cale, dorim să mulțumim Jandarmeriei pentru sprijinul oferit de fiecare dată când am solicitat acest lucru.
Societatea de Transport Public Timișoara vă dorește un Paște Fericit și călătorii plăcute!
05.04.2018 - Program de Paste
  În noaptea de Înviere, S.T.P.T. va prelungi programul principalelor linii de transport în comun și anume, 2, 7 şi 8 tramvaie, 14, 15 troleibuze şi 33, E7 autobuze. Acestea vor circula până la ora 3:30, cu staționare la capete de traseu între ora 00:00 și 1:30, în timpul slujbei religioase de Înviere.
       În perioada sărbătorilor Pascale, linia 33 barat va avea un program modificat. Astfel, în data de 7 aprilie 2018 ultima plecare de la Metro va fi la ora 18:58, iar duminică, în 08 aprilie, autobuzul nu va circula.
În a doua zi de Paşte, luni 09 aprilie, toate mijloacele de transport în comun vor circula conform programului de duminică.
De asemenea, în această perioadă va fi modificat și programul de funcționare la chioșcurile S.T.P.T. Vineri, 06.04.2018, programul va fi normal, sâmbătă orarul la punctele de lucru din Piața 700 și de la Muzeul de Transport „Corneliu Mikoosi” va fi de la ora 06:00 la 14:00, iar în prima și a doua zi de Paște toate chioșcurile de vânzare titluri de călătorie vor fi închise.
05.04.2018 - Relocare statie
Incepând de mâine, 06.04.2018, stația „Poliția Județeană Timiș”, sensul spre Arena Aqua, va fi relocată înainte de intersecția cu strada Academician Dimitrie Gusti, la o distanță de 100 de metri față de vechea locație.
30.03.2018 - Activitatea de control
 În săptămâna 26.03-30.03.2018, activitatea de control s-a desfăşurat cu precădere pe liniile metropolitane. Nu au fost înregistrate incidente, motiv pentru care dorim să mulţumim călătorilor care folosesc aceste mijloace de transport că au conştientizat importanţa validării titlurilor de călătorie prin opţiunea „portofel electronic” sau abonament.
        În săptămâna care urmează, 02.04-08.04.2018, agenţii de control îşi vor desfăşura activitatea în special pe linia de autobuz Expres 7, dar şi pe celelalte linii care fac legătura cu marile centre comerciale (Expres 1, Expres 2, autobuzele 33 şi 33 barat, troleibuzele 14 şi 17). Având în vedere că ne aflăm în preajma Sărbătorilor Pascale, se vor desfăşura acţiuni de prevenţie şi descurajare a săvârşirii de infracţiuni. Astfel, vom solicita şi ajutorul Jandarmeriei, precum şi a Poliţiei Locale pentru a ne sprijini în menţinerea siguranţei cetăţenilor.
30.03.2018 - Modificari temporare ale unor trasee
În vederea realizării unui serial de televiziune, HBO Europe va filma la sfârșitul acestei săptămâni în Municipiul Timișoara. Datorită acestui eveniment, Societatea de Transport Timișoara va modifica traseele unor linii de transport. Astfel, sâmbătă, în data de 31.03.2018, între ora 07:30 și 17:30, circulația se va închide pe bd. General Ion Dragalina, între str. Gării și bd. Regele Carol I, fiind afectate liniile 1, 8 și 9 de tramvai și linia 3/Expres 3 de autobuz. Modificările vor fi după cum urmează:
- liniile de tramvai 1 și 8 vor circula de la bd. Regele Carol I la Dâmbovița pe traseul bd. Regele Carol I - str. Preyer - str. Ion Barac - buclă Dâmbovița și retur,
- linia 9 de tramvai va întoarce în buclă Dâmbovița,
- linia de autobuz 3/Expres 3 va circula pe traseul obișnuit pe Splaiul Nicolae Titulescu - bd. General Ion Dragalina, iar la solicitarea Poliției Locale, pentru perioade scurte de timp, autobuzul va circula deviat pe sensul spre Gara de Nord pe Splaiul Nicolae Titulescu - str. Jiul - bd. Republicii, celălalt sens nu va fi modificat.
Legătura între Gara de Nord și traseele liniilor de tramvai 1, 8 și 9 se va face cu un autobuz care va avea următorul traseu: Piața Mocioni - bd. Regele Carol I (pe platforma liniei de tramvai) - bd. Iuliu Maniu - str. Pop de Băsești - str. Gării - bd. Republicii - Piața Regina Maria - bd. Republicii - str. Gării - str. Pop de Băsești - bd. Iuliu Maniu - bd. Regele Carol I (între str. Văcărescu și bd. General Ion Dragalina va circula pe platfoma liniei de tramvai - bd. General Ion Dragalina - bd. 16 Decembrie 1989 - sens giratoriu Mocioni).
Duminică, în data de 01.04.2018, între ora 07:30 și 17:30, circulația va fi închisă pe bd. 16 Decembrie 1989, str. Gheorghe Doja, Splaiul Tudor Vladimirescu și Pod Traian, urmând a fi modificate traseele liniilor 1, 2, 7 și 8 de tramvai, precum și liniile de autobuz 33, 33barat, Expres 3 și Expres 7. Astfel, modificările vor fi după cum urmează:
- liniile de tramvai 1 și 2 vor fi deviate de la Piața 700 pe str. Brediceanu - bd. Cetății - buclă Torontal și retur,
- linia 7 de tramvai va circula pe traseul buclă Dâmbovița - str. Ana Ipătescu - str. Victor Hugo - str. Drubeta - bd. Liviu Rebreanu - buclă AEM și retur,
- linia 8 va circula de la Gara de Nord - bd. General Ion Dragalina - bd. Regele Carol I - str. Preyer - str. Ion Barac - bd. Dâmbovița - bd. Liviu Rebreanu - buclă AEM și retur,
- liniile de autobuz 33, 33barat și Expres 7 vor întoarce în Piața Mocioni,
- linia de autobuz Expres 3 va circula deviat de la bd. Vasile Pârvan - str. 20 Decembrie 1989 - bd. Ferdinand I - bd. 16 Decembrie 1989 - Splaiul Nicolae Titulescu.
Legăturile între traseele descoperite vor fi asigurate cu microbuze pe următorul traseu: Banatim - 1 Decembrie 1918 - Piața Bălcescu - str. Ciprian Porumbescu - str. Brâncoveanu - bd. 16 Decembrie 1989 - Piața Mocioni - bd. Regele Carol I - bd. General Ion Dragalina - str. Brâncoveanu - str. Ciprian Porumbescu - Piața Bălcescu.
23.03.2018 - Modificari temporare ale unor trasee
Societatea de Transport Public Timișoara anunță modificări de trasee datorită oraganizării evenimentului sportiv Semimaratonul Internațional SportGuru Timișoara 21k.  Astfel, în data de 25.03.2018, între ora 08:00 și 15:00 anumite linii de tramvai, autobuz și troleibuz vor fi modificate după cum urmează:
- linia 1 va circula de la Gara de Nord prin Piața Maria - Piaţa Bălcescu - Banatim -Piaţa Traian - Piaţa Badea Cârţan - Gara de Est şi retur pe acelaşi traseu,
- linia 2 va circula din Dâmboviţa prin Piaţa Maria - Piaţa Bălcescu - Banatim - Piaţa Traian - Piaţa Badea Cârţan - Gara de Est şi retur pe acelaşi traseu,
- linia 4 va circula în Torontal - Str. Brediceanu - str. Nemoianu spre Catedrala Mitropolitană - Piaţa Maria - Piaţa Bălcescu - Banatim - AEM şi retur pe acelaşi traseu,
- linia 3/E3 va circula deviat de la Calea Martirilor pe Liviu Rebreanu - str. Brâncoveanu - Gara de Nord şi, în continuare, pe traseul normal,
- liniile E7, 33, 33b vor circula deviat de la str. 16 Decembrie pe podul Traian - bv. Regele Ferdinand - Piaţa Regina Maria și retur,
- linia E8 va circula deviat de pe str A. Şaguna pe str. St. O. Iosif - str. Ștefan cel Mare - AEM - bv. Liviu Rebreanu - C. Şagului - traseu normal - bv. L. Rebreanu - AEM - Stan Vidrighin - str. Ştefan cel Mare - str Şt. O. Iosif - str. A. Şaguna şi, în continuare, intră pe traseul normal,
- linia 16 va circula deviat de la str. Cluj pe traseul liniei 15.

Transportul pe traseul Gara de Est - Ştrand UMT - str. Gh. Adam - Piaţa General Economu - Calea Dorobanţilor - str. Andrei Şaguna - str. Mihalache - Piaţa Traian - str Dacilor - str. Mihail Kogălniceanu - Gara de Est va fi asigurat de autobuze.
23.03.2018 - Operatiuni control
În săptămâna 26.03. - 02.04.2018, agenții noștri de intervenție pază și ordine cu atribuțiuni de control își vor desfășura activitatea cu precădere pe liniile metropolitane. Pe această cale dorim să reamintim călătorilor faptul că pe mijloacele de transport metropolitane biletele de călătorie pe suport de hârtie nu sunt valabile. Călătoria se efectuează în baza abonamentelor specifice liniilor respective, precum și prin opțiunea de „portofel electronic”.
De asemenea, se va avea în vedere și linia de autobuz Expres 1. Pe lângă verificarea titlurilor de călătorie, agenții vor avea în vedere și gradul de încărcare, în special la orele de vârf, precum și respectarea graficului orar. Urcarea în mijloacele de transport în comun se face pe prima ușă pentru validarea atât a biletelor, cât și a abonamentelor.
 Echipele de intervenție STPT au ieșit încă din noaptea de 22.03.2018 pentru deszăpezirea traseelor și împrăștierea de material antiderapant în stații, activitatea de deszăpezire continuând și în dimineața de 23.03.2018. Rugăm călătorii să manifeste înțelegere față de posibilele întârzieri ale mijloacelor de transport în comun cauzate de condițiile meteorologice nefavorabile.
19.03.2018 - Statiile veloTm blocate temporar
Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, stațiile VeloTM de biciclete au fost blocate
16.03.2018 - Operatiuni control
În săptămâna 19.03. - 25.03.2018, agenții noștri de intervenție pază și ordine cu atribuțiuni de control vor avea în vedere, pe lângă verificarea titlurilor de călătorie și respectarea graficului orar, grad