Regia Autonoma de Transport  Timisoara pune la dispozitia persoanelor cu
dizabilitati numarul de telefon telverde 0800410415 in vederea programarii
in avans a accesului in mijloacele de transport
 

Vino să faci parte din echipa S.T.P.T.!
Dacă ești o persoană activă și ambițioasă, dornică să activeze în domeniul transportului public local, atunci te așteptăm în echipa Societăţii de Transport Public Timişoara. Avem nevoie de tine în echipa noastră!
Pentru că ne dorim să avem o colaborare cât mai lungă și productivă, iată ce îți oferim:
UN PACHET SALARIAL ATRACTIV – îți propunem un salariu atractiv, pentru că ne dorim ca munca ta să fie răsplătită cum se cuvine, iar colaborarea noastră să fie una benefică; încadrarea minimă pentru şoferi (autobuze şi troleibuze) este de 3.250 lei/brut, încadrarea minimă pentru vatmani este de 3.050 lei/brut, la care se adaugă tichetele de masă; în cazul în care doritorii nu sunt posesori de permis categoria D/TB/TV, S.T.P.T. oferă cursuri gratuite prin intermediul şcolii de formare profesionale, cursanţii urmând să aibă un venit de 2.000 lei/brut şi tichete de masă, pe durata formării profesionale;
UN MEDIU DE LUCRU PLĂCUT ȘI DINAMIC – suntem o echipă experimentată și dornică de socializare, astfel că mediul de lucru este unul cât se poate de plăcut pentru toți membrii echipei;
POSIBILITĂȚI DE AFIRMARE – luăm în considerare ideile tale referitoare la activitatea S.T.P.T., deoarece dorim să oferim servicii cât mai bune la nivelul transportului public local;
PROFESIONALISM ȘI CALITATE – conducerea S.T.P.T. pune accentul pe profesionalism și pe calitate, acestea fiind două calități pe care sperăm să le ai și tu în momentul în care te alături echipei noastre.
Te aşteptăm alături de noi!
Condiţiile necesare pentru angajare:
- vârsta minimă de 24 ani
- studii medii
- domiciliu stabil în raza judetului  Timiş (pentru persoanele care nu locuiesc în Timișoara deplasarea spre/de la locul de muncă  se face pe cont propriu)
- permis de conducere categoria D/TB/TV
- certificat de pregătire profesională pentru conducător auto care efectuează transport rutier persoane (persoanele care nu dețin certificat de pregătire profesională pentru postul de conducător auto îl pot obține în cadrul societății prin efectuarea unui curs)
- cazier judiciar + auto
- apt medical pentru ocuparea postului conducător autobuz, troleibuz şi tramvai

Dacă  îndeplineşti toate aceste condiţii te aşteptăm la sediul S.T.P.T. de pe b-dul Dâmbovița nr. 67 pentru a depune cererea şi CV-ul, sau online pe resurse.umane@ratt.ro.
Relații suplimentare la Serviciul Resurse Umane (telefon: 0356 803 713) 
12.10.2018 - Ziua serviciilor publice
Societatea de Transport Public Timişoara şi Muzeul „Corneliu Miklosi” vă invită la standul special amenajat în Piaţa Unirii, cu ocazia celei de-a V-a ediţii a Zilei Serviciilor Publice, sâmbătă, 13 octombrie 2018, de la ora 11:00, eveniment organizat de Primăria Municipiului Timişoara, prin Casa de Cultură a Municipiului. Organizatorii standului nostru vin cu mai multe surprize pentru participanţii la eveniment, una dintre ele fiind adresată copiilor, care vor lua parte la un concurs de desenat şi de colorat, premiul pentru câştigătorul concursului constând într-o inedită cursă cu vaporaşul pe Canalul Bega.
În aceiaşi zi, tramvaiul TramTur aşteaptă, în Piaţa Libertăţii, în intervalul orar 10:00 – 15:00, publicul călător curios să descopere istoria Cetăţii din tramvaiul turstic.
Cu mai multe surprize inedite, vă aşteptăm la standul Societăţii de Transport Public Timişoara!  
02.10.2018 - Transport cu vaporaşe pe Bega
Timişoara este singurul oraş din România cu activitate în domeniul transportului public în comun pe apă. Oraşul nostru se înscrie în circuitul oraşelor europene cu tradiţie care pun la dispoziţia publicului călător posibilitatea de a se deplasa în regim de transport în comun pe apă. Începând cu data de 4 octombrie, Societatea de Transport Public Timişoara va scoate la apă cele şapte vaporaşe, pentru a efectua curse de transport public pe canalul Bega. Cursa inaugurală va avea loc în 4 octombrie, de la ora 07:43, cu plecare din staţia Catedrala Mitropolitană, traseul urmând să fie efectuat până la Uzina de apă şi retur.
Vaporaşele vor circula în regim de transport în comun cinci zile pe săptămână, de luni până vineri, sfârşitul de săptămână fiind destinat curselor de agrement, care vor fi efectuate cu un vaporaş. Contravaloarea unei curse cu vaporaşele va fi de un leu, iar biletele vor fi cumpărate de la un angajat al S.T.P.T., fiecare vaporaş fiind dotat cu casă de marcat. Categoriile sociale beneficiare de gratuităţi pe transportul public local vor circula gratuit. Programul curselor va fi afişat în staţiile de pe canalul Bega şi pe www.stpt.ro.
Persoanele care beneficiază de gratuități este necesar să prezinte, la urcare în vaporetto, actele care stau la baza acordării gratuității.
Invităm toate instituţiile de presă, pentru a marca împreună o nouă premieră în transportul public în comun, întâlnirea urmând să aibă loc joi, la ora 07:30, în staţia Catedrala Mitropolitană. 
Program vaporetto
27.09.2018 - Se infiinteaza linia M45
În urma solicitării primăriei comunei Dumbrăviţa, Societatea de Transport Public Timişoara (S.T.P.T.) va introduce o nouă linie de autobuz, începând cu data de 01.10.2018. Linia M45 va lega Timişoara de cartierul Cora din Dumbrăviţa, mijloacele de transport în comun urmând să circule pe următorul traseu:  Calea Aradului – strada Marginii – strada Ştefan Precopiu – strada Tristan Tzara – strada Alexandru Lăpuşneanu – bulevardul Petre Ţuţea – strada Praga – strada Bucureşti – strada Fervenţia – strada Gabriel Liiceanu – bulevardul Ion Creangă – strada Simfoniei – strada Fervenţia – strada Cervantes - strada Praga – bulevardul Petre Ţuţea – strada Alexandru Lăpuşneanu – strada Tristan Tzara – strada Ştefan Precopiu – Calea Aradului.
        Staţiile aferente traseului respectiv sunt: Agronomiei (staţie comună cu linia de troleibuz numărul 17 şi linia de autobuz Expres 1), Tristan Tzara (staţie comună cu linia de autobuz Expres 1), Petre Ţuţea, Praga, Fervenţia, Ion Creangă, Fervenţia II, Berna, Lăpuşneanu, Tzara şi Agronomiei.
26.09.2018 - Transportul urban in crestere
"Operatorii de transport urban au încheiat 2017, în medie, mai bine decât anul anterior, potrivit datelor financiare disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor Publice. Tendinta este clar pozitivă, mai ales că în 2018 s-au concretizat achizitii de flote în mai multe orase din tară, iar proiectele pe fonduri europene pentru vehicule ecologice si infrastructură sunt gata să fie depuse. Fără doar si poate, înnoirea parcurilor auto va determina scăderea costurilor de operare si, în acelasi timp, va creste atractivitatea transportului public urban."
Citeste mai mult
21.09.2018 - Modificarea temporara a traseului liniei E8
       Cu ocazia evenimentului „Conti Running Day – 2018”, Societatea de Transport Public Timişoara anunţă că, în data de 23.09.2018, în intervalul orar 08:30 – 12:30, se va închide circulaţia pe Bulevardul Corneliu Coposu până la Pasajul Michelangelo (nu se va circula pe sub pasaj), strada J. H. Pestalozzi şi Splaiul Nistrului.
        În aceste condiţii, traseul liniei Expres 8 va fi modificat. Între Prinţul Turcesc şi Piaţa Bălcescu se va circula astfel: strada Baba Dochia – strada Iepurelui – strada Ştefan cel Mare – Bulevardul Eroilor de la Tisa – Aleea F.C. Ripensia – Pasaj Michelangelo – Bulevardul Vasile Pârvan. Se vor pierde staţiile J. L. Calderon şi Corneliu Coposu.
Între Piaţa Bălcescu şi Prinţul Turcesc se va circula astfel: Bulevardul Vasile Pârvan – Pasajul Michelangelo – strada Cluj – Bulevardul Eroilor de la Tisa – strada Ştefan cel Mare – strada Iepurelui – strada Baba Dochia. Se vor pierde staţiile Universitatea Dimitrie Cantemir, J. H. Pestalozzi şi J. L. Calderon.
14.09.2018 - Transport la Festivalul Plai
Societatea de Transport Public Timișoara anunţă că, în perioada 14-16 septembrie, cu ocazia „Festivalului Plai 2018”, programul autobuzelor care circulă pe linia 46 va fi prelungit, în fiecare noapte, până la ora 03:00, cu o frecvenţă de 40 de minute. Ultima plecare va fi de la Muzeul Satului Bănățean, la ora 03:00.
De asemenea, în aceeaşi perioadă, posesorii de bilete şi brăţări la „Festivalul Plai 2018” vor beneficia de transport gratuit pe toate mijloacele de transport în comun ale S.T.P.T.
10.09.2018 - Prelungirea liniilor E1 si 5
În urma solicitărilor cetăţenilor din partea de Vest şi Nord – Vest a Timişoarei, liniile Expres 1 şi L5 au fost prelungite, începând cu data de 10 septembrie, după cum urmează:
Expres 1 se va prelungi pe strada Ştefan Precopiu până la intersecţia cu strada Tristan Tzara (în spatele supermarketurilor Decathlon si Hornbach), intersecţie unde mijloacele de transport vor întoarce, fiind înfiinţată şi o nouă staţie în intersecţie.
Linia 5 a fost prelungită pe strada Casian Munteanu, strada Al. N. Nekrasov, strada Cireşului, strada Roşiori,  strada C.A. Rosetti, strada Cireşului, strada Al. N. Nekrasov, strada Casian Munteanu. Mijloacele de transport vor opri în următoarele noi staţii: intersecţia străzii Al. N. Nekrasov cu strada Cireşului, intersecţia străzii Roşiori cu strada C.A. Rosetti, intersectia străzii C.A. Rosetti cu strada Cireşului (IML) şi intersecţia strada Cireşului cu strada Al. N. Nekrasov la întoarcere.
07.09.2018 - Suplimentarea numarului de vehicule
Societatea de Transport Public Timişoara anunţă suplimentarea mijloacelor de transport în comun, în data de 10.09.2018, în intervalul orar 06:00 – 12:00, ca urmare a începerii noului an şcolar.
         Având în vedere începerea noului an şcolar şi reluarea activităţii în majoritatea societăţilor economice din municipiul Timişoara, S.T.P.T. va reveni, începând cu data de 10.09.2018, după intervalul orar 06:00 – 12:00, la programul normal, renunţînd la programul de vară.
         Începând cu data de 10 septembrie, situaţia mijloacelor de transport în comun pe traseele S.T.P.T. va fi conform tabelului ataşat. 
Tabel vehicule disponibile
05.09.2018 - Devierea liniei Expres 3
Având în vedere închiderea circulaţiei pe Calea Martirilor 1989 la intersecţia cu străzile Maresal Constantin Prezan şi Maresal Alexandru Averescu, pentru lucrări la magistrala Colterm, începând cu data de 6 septembrie, linia Expres 3 va fi deviată astfel: sensul Gara de Nord – Apicultorilor: Calea Martirilor 1989 – B-dul Liviu Rebreanu (linia 9 tramvai) – Str. Drubeta ( linia  7 tramvai) – Str. Mures – Calea Martirilor; sensul Apicultorilor – Gara de Nord: Calea Martirilor 1989 – Str. Gavril Musicescu – Str. Drubeta – B-dul Liviu Rebreanu – Str. Aries – Str. Cluj.
         Precizăm că modificările survenite în traseul luiniei Expres 3 vor duce la pierderea staţiilor Ioan Stanciu, Prezan si Mures ( la intors), autobuzele circulând după acelaşi program afişat în staţii şi pe site-ul oficial www.stpt.ro.
         Modificările sunt valabile până la finalizarea lucrărilor.
05.09.2018 - Circulatia deviata din cauza inchiderii Pietei Marasti
În perioada 7-9 septembrie 2018, circulaţia în sensul giratoriu din Piaţa Mărăşti va fi închisă pentru lucrări de reabilitare. În aceste condiţii, până la finalizarea lucrărilor din această zonă, mijloacele de transport în comun care au traseu prin Piaţa Mărăşti vor fi deviate astfel:

Liniile L11, M11, Expres 4b
- Pe sensul Gara de Nord – Punctele Cardinale vor circula astfel: B-dul Republicii – P-ta Regina Maria – Bdul Regele Ferdinand I – Str. 20 Decembrie 1989 – B-dul I.C. Bratianu – Str. hector- B-dul Tache Ionescu; se for folosi statiile: Regina Maria (E3), Catedrala (L33), I.C.Bratianu (L16), Bastion
- Pe sensul Punctele Cardinale  - Gara de Nord vor circula astfel : B-dul Take Ionescu – Str. Martin Luther – Bulebardul Revolutiei din Decembrie 1989 – B-dul I.C.Bratianu – Str. 20 Decembrie 1989- B-dul Regele Ferdinand I – P-ta Regina Maria – B-dul Republicii; se vor folosi satiile: Aurel Popovici, Hotel Continental (E2), I.C.Bratianu (L16), Regina Maria.

Linia Expres 2
- Pe sensul AEM – Stuparilor vor circula astfel: Str. Hector (Bastion) – Str. Popa Sapca – B-dul Antenei- Calea Sever Bocu; se vor folosi statiile: Hector, Popa Sapca (L40), Divizia 9 Cavalerie;
- Pe sensul Stuparilor – AEM vor circula astfel: Str. Divizia 9 Cavalerie – B-dul Antenei – Str. Popa Sapca – Str. Martin Luther; se for folosi statiile: Divizia 9 Cavalerie, Popa Sapca (L40), Hotel Continental.

Linia L17
- Pe sensul Agronomie – Bader vor circula astfel: Calea Aradului – Str. Amurgului – B-dul Antenei- Str. Popa Sapca – B-dul Take Ionescu; se vor folosi statiile: Liege, Divizia 9 Cavalerie ( E2), Popa Sapca (L40), Bastion;
- Pe sensul Bader – Agronomie vor circula astfel:  B-dul Take Ionescu – Str. Popa Sapca – B-dul Antenei – Str. Amurgului – Calea Aradului; se vor folosi statiile: Aurel Popovici, Popa Sapca(L40), Galeria 1 (L40), Remus Radulet.
Liniile L14, M14, L18
- Pe sensul P-ta Consiliul Europei – P-ta 700 vor circula astfel: P-ta Consiliul Europei – Calea Circumvalatiunii – Str. Ghe Lazar – Str. Ghe Dima. Se vor folosi statiile Cimitirul Eroilor pentru L14 si M14 si P-ta C. Europei pentru L18, Circumvalatiunii (E1), Calea Circumvalatiunii (L13), P-ta 700;
- Pe sensul P-ta 700 – P-ta Consiliul Europei vor circula astfel: Str. Ghe Dima – Str. Ghe Lazar – Calea Circumvalatiunii – P-ta Consiliul Europei. Se vor folosi statiile: P-ta 700, Ghe Lazar (E1) Circumvalatiunii (E1), P-ta Consiliul Europei.

Linia L13 – intoarce la sensul giratoriu de la P-ta 700 – Str. Ghe Dima.

Linia M44
- Pe sensul Prefectura – Calea Torontalului vor circula astfel: B-dul Revolutiei din 1989 – B-dul I.C.Bratianu – Str. 20 Decembrie – B-dul Regele Ferdinand I – P-ta Regina Maria – B-dul Revolutiei – Str. Ghe Dima – Str. Ghe Lazar. Se vor folosi statiile: Prefectura, Continental (E2), I.C.Bratianu (L16), Republicii (L11), P-ta 700.
- Returul va fi pe acelasi traseu.
28.08.2018 - Circulatia prin Piata Marasti
Începând din data de 29.08.2018, sensul giratoriu din Piaţa Mărăşti va fi închis pentru continuarea lucrărilor de modernizare. Circulaţia mijloacelor de transport în comun care au traseu prin sensul giratoriu din Piaţa Mărăşti nu va fi afectată. Astfel, troleibuzele de pe liniile 11, M11, 14, M14, 17 şi 18 şi autobuzele de pe liniile 13 și Expres 2 vor circula după programul normal.
16.08.2018 - Convocator AGA
Se convoaca: 1. Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor in data de 17.09.2018, ora 12:00, in Sala de
Consiliu a Primariei Timisoara, B-dul C.D. Loga nr. 1.
2. Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor in data de 17.09.2018, ora 13:00, in Sala de
Consiliu a Primariei Timisoara, B-dul C.D.Loga nr.1
Vezi convocatorul
14.08.2018 - Orar chioscuri bilete pentru data de 15 august
Societatea de Transport Public Timișoara anunță că, în data de 15.08.2018, anumite puncte de vânzare titluri de călătorie vor fi închise. Astfel, mâine, singurele chioșcuri S.T.P.T. deschise vor fi cele din Piața 700, Traian Grozăvescu, Cluj, A.E.M., Calea Torontalului și Calea Lipovei. Programul de funcționare va fi cel obișnuit.
08.08.2018 - Expresul 8 circula deviat
Având în vedere demararea lucrărilor la carosabil pe bulevardul Mihai Viteazu, sensul spre Catedrala Mitropolitană, cuprins între Piaţa Nicolae Bălcescu şi Bulevardul Vasile Pârvan, S.T.P.T. va devia circulaţia autobuzelor de pe linia Expres 8, începând cu data de 9 august, după cum urmează: Calea Şagului – Bulevardul 16 Decembrie – Splaiul Tudor Vladimirescu – Bulevardul Vasile Pârvan. Autobuzele vor circula pe traseul deviat până la terminarea lucrărilor la carosabil.
06.08.2018 - Cursele de agrement cu vaporasele
Timişorenii şi turiştii Timişoarei pot circula în continuare cu vaporetto, în regim de agrement, pe Canalul Bega. În fiecare zi, în intervalul orar 13 - 21, cu plecare de la pontonul Flora, cei interesaţi pot beneficia de cursele cu vaporetto pe Bega. Menţionăm că timişorenii şi turiştii oraşului nostru au apelat la cursele de pe Bega într-un număr semnificativ, în cele trei zile dedicate Zilelor Timişoarei gradul de încărcare al ambarcaţiunilor fiind de 5.850 de persoane.
02.08.2018 - Plimbare de agrement cu vaporasele
Timp de trei zile, între 3 şi 5 august, cu ocazia Zilelor Timişoarei, Societatea de Transport Public Timișoara va scoate la apă, pe Canalul Bega, trei vaporaşe, care vor circula în regim de agrement, pentru toţi timişorenii interesaţi.
 În cele trei zile, vaporaşele vor circula din 45 în 45 de minute, în intervalul orar 11:00 - 21:00, pe traseele Flora - Podul Decebal (Băile Neptun) şi retur, respectiv Flora – Podul Eroilor şi retur. Menţionăm că toate cursele vor fi gratuite, iar îmbarcarea şi debarcarea se vor efectua exclusiv la pontonul Flora.
30.07.2018 - Convocator AGA
Se convoaca Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor pentru data de 01.08.2018.
Vezi convocatorul
30.07.2018 - Se reintroduce abonamentul pe doua linii
Societatea de Transport Public Timișoara va reintroduce începând din data de 01.08.2018 abonamentele pe 2 linii. Astfel, conform HCL 373/06.07.2018, prețul abonamentelor pe 2 linii pentru 30 de zile va fi de 74 lei (TVA inclus), iar pentru 7 zile va fi de 30 lei (TVA inclus)
27.07.2018 - Eveniment
S.T.P.T.  își respectă trecutul și se identifică cu oamenii care și-au lăsat amprenta asupra transportului public local. Sorin Supuran, directorul general al S.T.P.T., i-a înmânat Diploma de Onoare domnului Gheorghe Manu, cel care timp de mai bine de trei decenii a fost arhitectul care a unit cele mai importante zone ale oraşului Timişoara, prin intermediul liniei cale.  Gheorghe Manu este unul dintre meseriașii care au făcut ca tramvaiele din oraşul cu cea mai mare tradiţie din ţară în acest domeniu să meargă în linie dreaptă. 
20.07.2018 - Convocator Consiliu de Administratie
Sunteti invitat la sedinta extraordinara a Consiliului de administratie a STPT in data de 25 iulie 2018…..
Cititi mai mult
10.07.2018 - Modificare pe linia 15
Având în vedere faptul că lucrările efectuate de către Colterm la intersecția străzilor Calea Martirilor cu Constantin Prezan au început, Societatea de Transport Public Timișoara a fost nevoită să modifice traseul liniei 15 de troleibuz. Astfel, ultima stație și anume, Prezan (buclă), va fi suspendată urmând ca troleibuzul 15 aibă capăt de linie la stația Mareșal Constantin Prezan.
Modificarea menționată va fi valabilă până la finalizarea lucrărilor.
06.07.2018 - Devierea traseului liniei E8
Având în vedere lucrările de asfaltare efectuate de către Societatea de Drumuri Municipale pe bd. Mihai Viteazu, traseul liniei de autobuz Expres 8 a fost modificat. Astfel, începând de astăzi, 06.05.2018 și până la finalizarea lucrărilor, autobuzul va circula, în sensul spre Calea Șagului, pe următorul traseu: traseu normal - bd. Vasile Pârvan - Splaiul Tudor Vladimirescu - bd. 16 Decembrie 1989 - Calea Șagului și intră pe traseul normal.
Autobuzul va opri în stațiile existente pe traseul modificat.
01.07.2018 - Linia 6 revine
Începând de astăzi, 01 iulie 2018, tramvaiul 6 revine în circulație. Respectând numeroase solicitări ale publicului călător, am reintrodus tramvaiul 6 pe ruta Piața Traian - Piața Libertății - Piața 700 - Catedrala Mitropolitană - Piața Bălcescu - Banatul - Piața Traian.
 Vă mulțumim și vă asigurăm de eforturile depuse pentru un parteneriat onest între STPT și publicul călător.
25.06.2018 - Revenire la anuntul anterior
Datorită suspendării lucrărilor de către Colterm, stația Prezan (buclă) va rămâne în continuare funcțională. Modificarea anunțată în data de 22.06.2018 va intra în vigoare la o dată care va fi comunicată ulterior.
22.06.2018 - Suspendare statie pe linia 15
Având în vedere lucrările ce vor fi efectuate de către Colterm la intersecția străzilor Calea Martirilor cu Constantin Prezan, vă informăm că începând de luni, 25.06.2018, va fi modificat traseul liniei 15 de troleibuz astfel: stația Prezan (buclă) va fi suspendată urmând ca troleibuzul 15 să aibă capăt de linie la stația Mareșal Constantin Prezan.
Vă mulțumim pentru înțelegerea manifestată și vă asigurăm că vom face eforturi să menținem timpii de parcurgere a traseului în parametrii optimi. 
11.06.2018 - Actiuni de control
În săptămâna 04.06 - 08.06.2018, activitatea de control s-a desfășurat pe toate liniile de transport în comun și a avut drept scop verificarea titlurilor de călătorie. Pe lângă aceasta, agenții noștri au avut în vedere și gradul de curățenie din vehicule, funcționarea instalațiilor de climatizare și starea validatoarelor, precum și urmărirea gradului de încărcare a mijloacelor de transport în comun. De asemenea, având în vedere că STPT a lansat de curând o nouă modalitate de plată a călătoriei și anume, plata prin aplicația 24 pay, agenții au avut în vedere și informarea publicului călător asupra acestui nou sistem, precum și modul de funcționare.
În data de 08.06.2018, la solicitarea Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Timiș, controlorii noștri împreună cu subofițerii din aceastră structură au desfășurat o amplă acțiune care a vizat prevenirea furturilor din bagaje, genți sau buzunare. Acțiunea a constat în special prin îndrumarea călătorilor cum să se ferească și să își protejeze bunurile împotriva hoților, respectiv identificarea în mijloacele de transport a persoanelor cunoscute că desfășoară o activitate infracțională.
Menționăm că aceste acțiuni vor avea un caracter permanent și se vor desfășura pe toate liniile de transport în comun. Dorim astfel să mulțumim agenților din cadrul Secției 1 și a Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității pentru implicarea în realizarea acțiunii.
În această săptămână, 11.06. - 17.06.2018, vom continua activitatea de control al titlurilor de călătorie pe toate mijloacele de transport în comun , precum și informarea călătorilor asupra sistemelor de achiziționare a titlurilor de călătorie, dar și obligațiile ce le revin atunci când călătoresc cu mijloacele de transport în comun. De asemenea, se va continua activitatea de prevenire și combatere a furturilor.
31.05.2018 - Devieri temporare ale unor trasee
Ca urmare a desfăşurării manifestării sportive “UVT Liberty Marathon”, cu avizul Comisiei de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, a Comisiei de Avizare a Adunărilor Publice şi a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, sâmbătă, 02.06.2018, în intervalul orar 09:00-17:00, Societatea de Transport Public Timişoara va devia circulaţia mijloacelor de transport după cum urmează:

AUTOBUZE:
Pe sensul Calea Martirilor - Freidorf, linia E3 va circula de pe str.Cluj, va întoarce în sensul giratoriu Leonardo de Vinci şi va contiuna pe str.Cluj, Bulevardul Victor Babeş, Bulevardul Mihai Vitezu, Splaiul Tudor Vladimirescu şi va continua pe vechiul traseu.
Pe sensul Freidorf -Calea Martirilor, linia E3 va circula pe Splaiul Tudor Vladimirescu, Bulevardul Mihai Viteazu, Bulevardul Victor Babeş, str. Cluj şi va continua pe vechiul traseu.
Liniile E7, 33 şi 33 barat vor circula deviat pe Podul Traian, Bulevardul 16 Decembrie 1989, Catedrala Mitropolitană, Bulevardul Regele Ferdinand, Piaţa Regina Maria, Bulevardul Regele Ferdinand, Bulevardul 16 Decembrie 1989, Podul Traian şi va continua pe vechiul traseu.
Pe sensul spre Calea Şagului:
Linia E8 va circula deviat de la str.Iepurelui, str.Ştefan cel Mare, Bulevardul Eroilor, Bulevardul Victor Babeş,Bulevardul Mihai Viteazu şi va continua pe vechiul traseu.
Pe sesnul Calea Şagului - Plopi:
Linia E8 va circula deviat de la Bulevardul Mihai Viteazu, Bulevardul Victor Babeş, Bulevardul Eroilor, str. Ştefan cel Mare, str. Iepurelui şi va continua pe vechiul traseu.
Linia E2 va circula pe 2 segmente de traseu:
TRASEUL 1 de la Piaţa Gh. Domăşnean până la Piaţa Leonardo da Vinci, pe str. Cluj şi va întoarce înainte de Piaţa Leonardo da Vinci, apoi va continua pe vechiul traseu.
TRASEUL 2 de la Piaţa I.C. Brătianu până la Stuparilor, pe str. Oituz (staţia Oituz fiind staţie de capăt) şi apoi pe vechiul traseu.
Linia 40 va circula deviat din Piaţa I.C.Bratianu, pe str. Oituz (staţia Oituz fiind staţie de capăt), apoi pe vechiul traseu.
TROLEIBUZE
Liniile15 şi 16 vor circula deviat de la str. Cluj; înainte de Piaţa Leonardo de Vinci vor întoarce şi vor reveni pe str. Cluj, pe vechiul traseu.

TRAMVAIELE vor circula conform graficelor dar, în intervalul 09:00-17:00, în zona Piaţa Libertăţii şi zona Hotelului Intercontinental, la indicaţiile echipajelor de poliţie de pe teren, acestea vor fi oprite pe perioade scurte de timp pentru a permite trecerea sportivilor.
Pe traseul str. Dacilor, str. M.Kogălniceanu, str. Avram Imbroane, str. Gh.Adam Calea Dorobanţi, str. Andrei Şaguna, str. Ion Mihalache va circula un autobuz.

Între Piaţa 700 şi Piaţa Badea Cârţan se vor folosi troleibuzele de pe liniile 11 şi M11.

Pe noile trasee, mijloacele de transport în comun deviate se vor opri în staţiile S.T.P.T. 
30.05.2018 - Linia 40 revine pe Popa Sapca
Datorită finalizării lucrărilor pe str. Popa Șapcă, Societatea de Transport Public Timișoara reintroduce autobuzul 40 pe vechiul traseu. Așadar, începând de mâine, 31.05.2018, autobuzele de pe linia 40 vor reveni pe traseul str. Divizia 9 Cavalerie - str. Antenei - str. Popa Șapcă - str. Giratoriu - str. Martin Luther. Menționăm că pe str. Popa Șapcă există o pereche de stații amenajate corespunzător
29.05.2018 - Actiuni de control
Agenţii de control, pază şi ordine din cadrul Societăţii de Transport Public Timişoara în colaborare cu Secţia 1 Poliţie şi Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş au desfăşurat vineri, 25.05.2018, o acţiune de informare a călătorilor în scopul prevenirii furturilor din buzunare şi bagaje. Conştinentizarea călătorilor de a-şi proteja bunurile personale şi descurajarea furturilor se doresc a fi teme permanante ale acţiunilor ce se vor desfăşura şi pe viitor împreună cu I.P.J. Timiş.
         În săptămâna 21.05.2018-25.05.2018, activitatea de control s-a concentrat pe liniile principale de transport şi a avut ca scop verificarea validării titlurilor de călătorie, a gradului de încărcare a mijloacelor de transport, verificarea curăţeniei şi a stării validatoarelor, precum şi informarea utilizatorilor liniilor metropolitane asupra opţiunii de “Portofel electronic”, o alternativă practică şi sigură pentru călătoria cu mijloacele de transport care nu sunt dotate cu validatoare pentru bilete.
          Săptămâna aceasta se va continua activitatea de control, prevenire şi combatere a furturilor fiind vizate zonele aglomerate, cu grad ridicat de tranzitare a călătorilor (Piaţa Traian, Piaţa 700, Piaţa Maria, Piaţa Mocioni, Piaţa Bălcescu, Gara de Nord, Calea Şagului-zona magazinului Profi).
         Mulţumim agenţilor din cadrul Secţiei 1 Poliţie şi Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş pentru sprijinul acordat în realizarea acţiunii comune.
25.05.2018 - Devieri temporare datorita „Epilepsy Challenge Timișoara”
Ca urmare a desfășurării evenimentului sportiv „Epilepsy Challenge Timișoara”, Societatea de Transport Timișoara va devia circulația anumitor mijloace de transport în comun.  Astfel, sâmbătă, 26.05.2018, între ora 09:00 și 13:00 vor fi deviate următoarele linii de transport:
- linia Expres 3 va circula de la str. Cluj - sens giratoriu Leondardo da Vinci și deviat pe str. Cluj - bd. Victor Babeș - str. Mihai Viteazu - Splaiul Tudor Vladimirescu și continuare pe vechiul traseu,
- linia Expres 7 va circula deviat pe pod Traian - bd. 16 Decembrie 1989 - Catedrala Mitropolitană - bd. Regele Ferdinand - pod Mihai Viteazu - Splaiul Tudor Vladimirescu și continuare pe vechiul traseu,
- linia Expres 8 va circula deviat de la str. Iepurelui - str. Ștefan cel Mare - bd. Eroilor - bd. Victor Babeș - bd. Mihai Viteazu și continuare pe vechiul traseu,
- linia 16 va circula deviat pe ambele sensuri de la str. Cluj pe str. Michelangelo - bd. I. C. Brătianu - str. Grozăvescu - bd. Mihai Eminescu - str. Michelangelo - str. Cluj.
25.05.2018 - Devieri temporare datorita unor lucrari
Precizari privind modificarea traseelor anumitor linii de transport in comun din cauza lucrarilor ce se vor desfasura la sfarsitul  acestei saptamani pe Splaiul Tudor Vladimirescu.
 Astfel, liniile de autobuz Expres 7, 33 si 33 barat vor circula de la bd. 16 Decembrie 1989 pe pod Traian - Catedrala Mitropolitana - bd. Regele Ferdinand - Piata Regina Maria - bd. Regele Ferdinand - bd. 16 Decembrie 1989 si intrare pe traseul obisnuit.
 Linia EXxpres 3, pe traseul Apicultorilor - Gara de Nord va circula de la str. Cluj, sens giratoriu Leonardo da Vinci - str. Cluj - bd. Victor Babes - bd. Mihai Viteazu - Piata Balcescu - str. Gheorghe Doja - bd. 16 Decembrie 1989 - pod Traian - Splaiul Nicolae Titulescu si intra pe traseul obisnuit.
Pe sensul Gara de Nord - Apicultorilor, autobuzul nu isi va schimba traseul.
Linia Expres 8 va circula deviat de la str. Iepurelui - str. Ștefan cel Mare - bd. Eroilor - bd. Victor Babeș - bd. Mihai Viteazu și continuare pe vechiul traseu, iar linia 16 va circula deviat pe ambele sensuri de la str. Cluj pe str. Michelangelo - bd. I. C. Brătianu - str. Grozăvescu - bd. Mihai Eminescu - str. Michelangelo - str. Cluj. Duminica si luni liniie de autobuz Expres 7, 33 si 33 barat vor circula pe traseul mentionat mai sus, iar liniile Expres 3, Expres 8 si 16 vor reveni pe traseul obisnuit.
Mijloacele de transport in comun vor opri in statiile corespunzatoare celorlalte mijloace de transport in comun, inclusiv in statiile liniilor de tramvai unde este cazul.
23.05.2018 - Devieri datorita lucrarilor la podul „Ștefan cel Mare”
Având în vedere începerea lucrărilor de reabilitare a podului „Ștefan cel Mare” de pe bd. General Ion Dragalina, Societatea de Transport Public Timișoara anunță modificarea traseelor liniilor de tramvai 1, 8 și 9.
Astfel, începând de mâine, 24.05.2018, liniile 1 și 8 nu vor mai circula de la Piața Mocioni către Gara de Nord, ci vor avea capătul de linie în bucla din Dâmbovița. De asemenea, tramvaiele de pe linia 9 vor reveni la vechiul traseu și anume, AEM - Dâmbovița și retur.
Publicul călător va putea folosi liniile de troleibuz 11, M11, 14, M14 și 18, precum și liniile de autobuz Expres 1 și Expres 3 + 3 pentru a se deplasa către și de la Gara de Nord.
23.05.2018 - Licitatie spatii comerciale
SOCIETATEA DE TRANSPORT PUBLIC TIMISOARA organizează in data de 25.05.2018 ora 12:00  la sediul  din b-dul Dambovita nr. 67 , sala de sedinţe, licitaţia publică cu plic inchis pentru închirierea următoarelor spaţii  cu destinaţie comercială:

1. Spații Str Intrarea Doinei nr. 2 – clădiri - 1531,2 mp + teren - 2800 mp
2. Str. Renașterii nr. 28 – terasa + 2 spații -  241 mp
3. Statie capat troleibuze pe str. Gh. Baritiu  - 6.6 mp
4. Statie capat troleibuze pe str. Gh. Baritiu  - 8.24 mp
5. Statie Calea Sagului – 9.63 mp
6. Statie Calea Sagului - 4.00 mp
7. Chiosc Calea Martirilor cu Str Martir Ioan Stanciu – 3.84 mp
8. Statie  Str.1 Mai- P-ta Timisoara 700 - 6.08 mp
9. Statie  capăt b-dul Dâmbovița int. str. Ion Barac – 10 mp


Data limită pentru depunerea ofertelor : 25.05.2018 ora 10:00  la sediul S.T.P Timisoara B-dul Dambovita, nr.67  , la  regisratura.
Mod de prezentare a ofertei:  plic inchis cu mentiunea “ A  NU  SE  DESCHIDE  ÎNAINTE  DE  DATA 25.05.2018 ,  ora 12:00 “ .
Documentele necesare pentru înscrierea la licitaţie pentru persoanele juridice si persoanele fizice autorizate sunt:
1. Dovada  achitarii documentatiei de licitatie – copie;
2. Dovada achitarii garantiei de participare - copie;

Pret documentatie: 30 lei

Relaţii suplimentare privind procurarea documentaţie şi condiţiile de participare se pot obţine la sediul societatii din B-dul Dâmbovița nr.67 , Serviciul Vânzări și Marketing sau la telefon  0740.046.696.
22.05.2018 - Activitatea de control
În săptămâna 14 - 20.05.2018, activitatea de control s-a desfășurat pe toate liniile de tramvai și pe liniile principale de autobuz și troleibuz.  Acțiunea a avut în vedere validarea tuturor titlurilor de călătorie, urmărirea gradului de încărcare a mijloacelor de transport în comun, funcționarea instalațiilor de climatizare, precum și starea validatoarelor.
În săptămâna precedentă, acțiunea de combatere a grupurilor de hoți din stații și din mijloacele de transport în comun a continuat. S-a descurajat accesul persoanelor care practicau cerșetoria, precum și a persoanelor care intenționau să circule fraudulos, acestea fiind coborâte din vehicule. În total au fost aplicate un număr de 26 de sancțiuni contravenționale.
  În săptămâna 21 - 27.05.2018, vom continua verificarea titlurilor de călătorie pe toate mijloacele de transport în comun și se va demara o campanie de conștientizare a călătorilor privind obligativitatea validării cardurilor indiferent de tipul de abonament sau gratuitate. De asemenea, rugăm publicul călător, în cazul în care observă validatoare nefuncționale să anunțe Dispeceratul Central, la numărul de telefon 0356 803 716, unde să specificați numărul vehiculului și sensul de deplasare al acestuia.
14.05.2018 - Activitatea de control
În săptămâna 07 - 13.05.2018, activitatea de control s-a desfășurat cu precădere pe liniile principale din cadrul rețelei de transport public. Acțiunea a avut în vedere validarea titlurilor de călătorie de către toți călătorii, inclusiv persoanele care beneficează de gratuitate.
În cadrul săptămânii trecute, agenții noștri de control au desfășurat  împreună cu membrii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Timiș o acțiune de prevenire a călătorilor de a nu deveni victime ale infracțiunii de furt din buzunare și genți. Acțiunea s-a desfășurat pe mijloacele de transport în comun unde au fost împărțite pliante, iar publicului călător li s-a recomandat păstrarea obiectelor de valoare în buzunarele interioare ale hainei, să fie atenți la celelalte persoane din jurul lor, iar gențile sau alte bagaje să fie închise și ținute sub observație.
În perioada 07 - 13.05.2018 au fost aplicate un număr de 34 de sancțiuni contravenționale și avertismente. Agenții noștri au urmărit, de asmenea și gradul de încărcare a mijloacelor de transport în comun, funcționarea instalațiilor de climatizare și starea validatoarelor.
La sesizarea călătorilor, în această săptămână, 14 - 20.05.2018, va continua acțiunea de combatere a grupurilor de hoți din stații și din mijloacele de transport, a persoanelor care practică cerșetoria, precum și descurajarea persoanelor care intenționează să circule fraudulos.
https://thecolorrun.com/wp-content/uploads/2018-home-video-logo.png
04.05.2018 - Devieri temporare
Societatea de Transport Public Timișoara anunță că mâine, 05.05.2018, având în vedere evenimentul sportiv „The Color Run”, troleibuzele de pe linia 16 vor circula deviat pe ambele sensuri. Astfel, mâine, între ora 14:00 - 20:00, traseul pe care vor circula troleibuzele va fi următorul: de la str. Cluj pe str. Michelangelo - bd. I. C. Brătianu, str. Grozăvescu - str. Mihai Eminescu - str. Michelangelo - str. Cluj.
04.05.2018 - Activitatea de control
Săptămâna aceasta activitatea de control s-a desfășurat cu precădere pe liniile de autobuz 33 și 33barat, liniile de tamvai și liniile de troleibuz 15 și 16. Au fost aplicate un număr de 29 de sancțiuni contravenționale, persoanele respective fiind coborâte din mijlocul de transport.
La solicitările călătorilor venite la Dispeceratul central al STPT privind mirosul neplăcut din mijloacele de transport, au fost identificate 7 persoane fără adăpost, care au creat acest disconfort.
În săptămâna 07.05. - 13.05.2018 pe lângă activitatea de control, agenții vor avea în vedere aglomerația din mijloacele de transport, precum și funcționarea validatoarelor. De asemenea, se va urmări funcționarea corectă a sistemelor de climatizare, în special pe liniile de autobuz și troleibuz. 
30.04.2018 - Noi tarife pentru bilete si abonamente
Societatea de Transport Public Timișoara anunță că începând cu data de 01.05.2018 vor intra în vigoare noile tarife stabilite conform HCL 151/03.04.2018. Astfel, modificările aduse tarifelor practicate de STPT constă în:
-  eliminarea reducerii de 20% pentru cetățenii din Timișoara,
- eliminarea titlurilor tarifare de 2 linii,
- eliminarea titlurilor de călătorie valabile 5 zile,
- eliminarea titlurilor de călătorie valabile 15 zile,
- eliminarea titlurilor de călătorie de 1 linie și 2 linii pentru agenții economici, atât pentru abonamentele nominalizate, cât și pentru cele nenominalizate.
De asemenea, prețul unui bilet pentru liniile urbane va avea același preț cu cel pentru liniile expres si anume, 2,5 lei.
Mâine, 01.05.2018, punctele de lucru vor fi închise, cu excepția celui din Piața 700.
Click aici pentru noile tarife
27.04.2018 - Activitatea de control
Săptămâna aceasta activitatea de control s-a desfășurat cu precădere pe liniile expres, fiind aplicate un număr de 23 de sancțiuni contravenționale persoanelor care circulau fără titlu de călătorie valabil.
În săptămâna 29.04-06.05.2018 activitatea de control va cuprinde în special liniile de autobuz 33 și 33 barat, precum și toate liniile de tramvai. Dorim să reamintim călătorilor despre obligativitatea validării titlurilor de călătorie, precum și legitimarea la cererea organului constatator. În cazul refuzului de legitimare și de a coborî din mijlocul de transport în comun, agenții de control vor proceda la imobilizarea în stație a vehiculului și vor solicita sprijinul Jandarmeriei și Poliției Locale în vederea identificării și sancționării contravenientului. Pe lângă cele două modalități clasice de plată a călătoriei și anume bilet și abonament, pe cardul STPT mai poate fi activată și opțiunea de „portofel electronic”. Această opțiune reprezintă un număr de călătorii încărcate pe card similare unui număr de bilete pe suport de hârtie. Această opțiune este avantajoasă în cazul unor călătorii ocazionale, iar în momentul validării se consumă călătoria cu prețul corespunzător contravalorii grupului de transport din care face parte traseul: urban, expres sau metropolitan.
Nutrim speranța că împreună vom reuși să demonstrăm că suntem un oraș civilizat în care cea mai mare parte a călătorilor noștri dau dovadă de spirit civic având grijă de bunurile din mijloacele de transport și de curățenia din acestea. STPT urmărește îmbunătățirea continuă a calității servicilor oferite, sesizările dumneavoastră în scris sau telefonic fiind importante pentru noi în realizarea acestui obiectiv.
27.04.2018 - Modificari temporare ale traseului liniei 40
Datorită continuării lucrărilor la carosabilul de pe str. Popa Șapcă, Societatea de Transport Public Timișoara va modifica traseul liniei 40 de autobuz începând cu data de 30.04.2018. Astfel, de luni, traseul autobuzului va fi după cum urmează: str. Traian Grozăvescu – bd. I.C.Brătianu – str. Hector – Piața I.C. Brătianu (Punctele Cardinale) - str. Oituz – Calea Al. Ioan Cuza – Calea Sever Bocu – str. Divizia 9 Cavalerie – str. Aristide Demetriade – str. Frigului – str. Oravița – str. Sf. Apostoli Petru și Pavel – Calea Sever Bocu – str. Ep. V. Lăzărescu – Calea Aradului – Calea Al. Ioan Cuza – Piața Mărăști – str. Oituz – str. Martin Luther – bd. Proclamația de la Timișoara – bd. Revoluției 1989 – str. Mihai Eminescu – str. Traian Grozăvescu.
Stațiile vor fi comune cu celelalte mijloace de transport în comun de pe traseu.
20.04.2018 - Activitatea de control